ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΓΣΕΕ: Υφαρπαγή των κτηρίων ΟΕΕ και ΟΕΚ

 

Αθήνα 29.6.2012, 18:19

Απόπειρα κατάληψης των κτηρίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) για τη στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, προς εξοικονόμηση ενοικίων, προσάπτει η ΓΣΕΕ στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, το θέμα αναδύεται την ώρα που το θέμα ίδρυσης του νέου Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικών Παροχών για τη συνέχιση του έργου των ΟΕΚ και ΟΕΕ είναι στις άμεσες και απόλυτες προτεραιότητες των συνδικάτων (και αποτελεί ευθύνη της νέας κυβέρνησης να υλοποιήσει τη σχετική προεκλογική της δέσμευση).

Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει στον υπουργό Εργασίας, "ο οποίος ως πρώτη υπουργική του δραστηριότητα επέλεξε την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων των δύο φορέων, ότι οι Οργανισμοί αυτοί ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν με αποκλειστική χρηματοδότηση των εργαζομένων και των εργοδοτών και όχι με κρατική χρηματοδότηση. Και επειδή, πέραν του παράνομου και αυθαίρετου ασφαλώς υπάρχει και το ηθικό, το οποίο δεν φρόντισε να τηρήσει, τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απόφαση. Εξάλλου, μπορεί να αναζητήσει στα πολλά και κενά ακίνητα του Δημοσίου που λιμνάζουν στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου τους απαιτούμενους χώρους για τη στέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας".

Η ΓΣΕΕ ζητά την ανάκληση αυτής της υπουργικής απόφασης και την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία του νέου Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικών Παροχών, σύμφωνα με την κοινή πρόταση των κοινωνικών φορέων (εργαζομένων και εργοδοτών).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved