ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ξεκινούν οι εργασίες του 32ου Πανεργατικού Συνεδρίου ΓΣΕΕ
 

 

Αθήνα 20.3.2013, 18:45

Ξεκινούν αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Μαρτίου οι εργασίες του 35ου Πανεργατικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ το οποίο πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

Στο Συνέδριο θα γίνουν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης και θα εκλεγούν τα νέα όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο) της Συνοσπονδίας. Θα μετέχουν περίπου 430 σύνεδροι οι οποίοι καλύπτουν 130 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1.000 εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Η μείωση των συνέδρων οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της ανεργίας, των εθελουσίων εξόδων και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έχουν μειωθεί και οι συνδικαλιζόμενοι εργαζόμενοι.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Sharan Burrow, ενώ θα παρευρεθεί επίσης και θα χαιρετήσει η Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Bernadette Sėgol. Θα παραβρεθούν επίσης ο Πρόεδρος της ΣΕΣ και Γενικός Γραμματέας των Κoμισιόνες Ομπρέρας Ignacio Fernandez TOXO.

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν συνολικά 26 αντιπροσωπείες από 12 χώρες, μεταξύ αυτών της Κύπρου, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και  της Βραζιλίας.

Το 35ο Συνέδριο, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και την κοινωνία γενικότερα, γι΄αυτό η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και κυρίως αυτό της Ανεργίας και των Ανέργων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ γίνεται αναφορά στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας: "Στις σημερινές συνθήκες το 35ο Συνέδριο χαρακτηρίζεται ως ξεχωριστό και ιστορικό συνέδριο τομής, το οποίο θα καθορίσει την πορεία των συνδικάτων, και θα επαναπροσδιορίσει τις πολιτικές, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του, απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης, της Τρόικα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νεοφιλελευθερισμού που σαρώνουν τη χώρα μας και την Ευρώπη.

To 35ο Συνέδριο πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης και κρίσης, γι΄αυτό ο ρόλος και η ευθύνη των συνδικάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι να δώσουν απαντήσεις και εναλλακτικές προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης και των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών είναι τεράστια και  καθοριστική για το μέλλον και την προοπτική της κοινωνίας και της χώρας.  

Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ πιστεύει ότι οι συνθήκες και οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου ουσίας και αποφάσεων, που θα δώσει απαντήσεις στο σήμερα και στο αύριο των εργαζομένων και της κοινωνίας. Τα θέματα, οι εισηγήσεις και οι προτάσεις, θα συζητηθούν και θα συμπληρωθούν από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συνέδρων, ώστε οι αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου να εκφράζουν τη βούληση, την επιθυμία και τις ανάγκες όλων των εργαζομένων της χώρας μας".

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά: "Τα Συνέδρια δεν είναι από μόνα τους κρίσιμα, τα κάνουν κρίσιμα οι εποχές. Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολίτευσης. Η χώρα βρίσκεται στον «στενό κορσέ» και στον «ζουρλομανδύα» της λιτότητας που επέφεραν τα μνημόνια και καθημερινά κατεβαίνει την κατηφόρα της ύφεσης με άμεσες συνέπειες στην ανεργία και στη μείωση του βιοτικού επιπέδου που φτάνει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Πρόκειται για μια θλιβερή πραγματικότητα που δεν αξίζει σε χώρα που θέλουν κάποιοι να λένε ότι είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρώτιστη εργατική και κοινωνική απαίτηση των συνδικάτων είναι η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας και η συζήτηση και στο Συνέδριο πρέπει να επικεντρωθεί στο μείζον αυτό ζήτημα. Σίγουρα δεν είμαστε «μονόχρωμο» κίνημα, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά θέλουμε όλοι και είμαστε αυστηρά ταγμένοι σε αυτό, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, με ενότητα και αγώνα".

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
To Πρόγραμμα (αρχείο pdf 1 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved