ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Επιταγή Εισόδου" για 35.000 ανέργους νέους

 

Αθήνα 1.4.2013, 14:32

Την υλοποίηση της πρώτης δράσης του λεγόμενου"Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους" ξεκινά το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για την «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 35.000 άνεργους νέους», που ουσιαστικά προβλέπει απασχόληση λίγων μηνών σε επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο οι άνεργοι θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης, κατά το δεύτερο θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και τέλος κατά το τρίτο στάδιο, με το πέρας της πρακτικής άσκησης, "θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος".

Κατά το υπουργείο "πρόκειται για μια συνεκτική δράση που σκοπεύει όχι μόνον να προσφέρει μια πρώτη επαφή των νέων με την αγορά εργασίας, αλλά και να παρέχει την άμεση προοπτική για μία θέση απασχόλησης, στον τομέα κατάρτισής τους".

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων -ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν: i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ii) να έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1995, και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια - Ενώσεις.
2. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται: i) να έχουν γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1995, και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Οι παραπάνω θα αποζημιωθούν με περίπου 2.700 ευρώ και 2.400 ευρώ αντίστοιχα αν πρόκειται για κατόχους τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Εργασίας έχει διαμορφώσει ειδική ιστοσελίδα για το πρόγραμμα στη διεύθυνση http://www.voucher.gov.gr, μέσω της οποίας αποκλειστικά θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών, ενώ η βαθμολόγηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα, ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου 2013 και θα λήξει στις 22 Μαΐου 2013.

Από αύριο 2 Απριλίου 2013 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες: http://www.ypakp.gr,  http://www.epanad.gov.gr, http://www.eye-ekt.gr. Παράλληλα, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα με αριθμό 800 11 44444, με σκοπό την άμεση παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης αλλά και την καταγραφή και επίλυση τυχόν θεμάτων που ανακύψουν.

* Κατεβάστε την απόφαση.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved