ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ηλεκτρονικά θα ανανεώνονται οι κάρτες ανεργίας

Aθήνα 6.7.2014, 13:22

Ηλεκτρονικά θα γίνεται σε λίγες εβδομάδες η ανανέωση των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Το ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή για την εφημερίδα Real News.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Φέρνουμε αυτές τις ημέρες νομοθετική ρύθμιση με την οποία τελειώνουν για πάντα οι ουρές και η ταλαιπωρία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Απο εδώ και εμπρός, οι περίπου 1 εκατ. άνεργοι που είναι καταχωρημένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μπορούν από το σπίτι τους και από τον προσωπικό τους υπολογιστή να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους ή και να υποβάλλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας». 

Η παραπάνω ρύθμιση θα γίνει τεχνικά εφικτή χάρις στη δυνατότητα πολλαπλών διασταυρώσεων των στοιχείων τόσο με το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, όσο κυρίως με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Οι σύμβουλοι
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ακόμη ότι οι περίπου 800 εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ «απελευθερώνονται» από γραφειοκρατικές εργασίες ρουτίνας και αφοσιώνονται σε πιο παραγωγικές παρεμβάσεις. Θα κάνουν αυτό που είναι ο πραγματικός τους ρόλος: η υποστήριξη του ανέργου, με συμβουλευτικές υπηρεσίες, με την κατάρτιση Ατομικών Σχεδίων επανένταξης στην εργασία, με επιπλέον προσφορά ευκαιριών απασχόλησης και κατάρτισης. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved