ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Βραδυπορούντες κι αδιάφοροι

Αθήνα 12.9.2014, 10:43

Τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει μονότονα ότι υλοποιεί «στοχευμένα» και «ολοκληρωμένα» προγράμματα απασχόλησης, χαρακτηρισμοί που μόνο σαρκασμό κι απογοήτευση προκαλούν σε όσους έχουν γνώση του ανύπαρκτου έργου και αυτής εδώ της κυβέρνησης στον τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Η Proslipsis αντιμετώπιζε αυτού του είδους τις αστειότητες με καθαρά ειρωνική διάθεση, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι κινούνται σε... μεταφυσικό επίπεδο και ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.

Και να που ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δικαίωσε προχθές, παρουσιάζοντας το έργο της αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», όλους όσοι αλλεργιάζονταν τόσα χρόνια με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς, αλλά και με την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανεργία.

Με τον επικείμενο μόνιμο μηχανισμό διάγνωσης του συστήματος «Εργάνη», είπε επί λέξει, αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων - προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης στη χώρα μας, καθώς θα είναι πλέον στοχευμένες...

Κάλιο αργά παρά ποτέ, ίσως πείτε. Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με την ανεργία και καμιά βραδυπορία δεν συγχωρείται. 

Όπως δεν θα συγχωρηθεί ποτέ στην παρούσα κυβέρνηση το γεγονός ότι κατασπατάλησε πακτωλό χρημάτων σε ατελέσφορα προγράμματα απασχόλησης, αγνοώντας προκλητικά την επιχειρηματικότητα, όπου θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο (το λέει και ο ΣΕΒ τελευταία).

Αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (να μην την ξεχνάμε), η αδιαφορία της απέναντι στο ζοφερό πρόβλημα της ανεργίας και δη των νέων. Μια αδιαφορία που προφανώς οφείλεται στην θέση της ότι το πρόβλημα δεν έχει φτάσει ακόμα σε σημείο να απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved