ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θέτει την ΕΕ ενώπιον των ευθυνών της για τα εργασιακά

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.3.2015, 23:52

«Θα είστε στο πλευρό της Ελλάδας και του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ζητά την επαναφορά των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που κατάργησε το Μνημόνιο;», ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Πιθανότατα θα λάβει μια γενικόλογη απάντηση, όπως πολλές φορές έπραξε μέχρι τώρα το Συμβούλιο και η ΕΕ γενικότερα σε ερωτήσεις που άπτονταν της ελληνικής κρίσης, αποκαλύπτοντας -συν των άλλων- και τη σύγχυση που την διακατέχει γύρω από αυτό το θέμα. 

Ο κ. Παπαδημούλης ζητά μα μάθει τη θέση της Κομισιόν αναφορικά με το αίτημα του Συμβουλίου της Ευρώπης για επαναφορά και προστασία των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί στο όνομα της λιτότητας και των Μνημονίων.

Στην ερώτησή του, μνημονεύει το πρόσφατο Ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο ασκείται αυστηρή κριτική στις κοινωνικές και εργασιακές πολιτικές που έχουν ασκηθεί σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά από τα κράτη μέλη να υπερασπιστούν τη Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, καθώς επίσης, να νομοθετήσουν την επαναφορά των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, στο όνομα των πολιτικών οικονομικής προσαρμογής».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να πληροφορηθεί εάν σκοπεύει «να συμπαραταχθεί στο πλευρό του Συμβουλίου της Ευρώπης για την επαναφορά και την προάσπιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί τα τελευταία χρόνια», καθώς επίσης, εάν «Με δεδομένη τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, όπως έχει ενσωματωθεί στις Συνθήκες, η οποία προστατεύει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα (άρ. 28 & άρ.31), σκοπεύει να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που κατοχυρώνουν και προστατεύουν την εργασία και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved