ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα απασχόλησης, Marianne Thyssen, επισκέπτεται Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα 19.4.2016, 18:07

Η Ευρωπαία Επίτροπος, κυρία Marianne Thyssen, αρμόδια για την Aπασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις Δεξιότητες και την Κινητικότητα του Εργατικού Δυναμικού, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 21 και 22 Απριλίου 2016.

Στην Αθήνα, την Πέμπτη 21 Απριλίου, το πρόγραμμα της Επιτρόπου θα περιλαμβάνει:
- Πρόγευμα εργασίας με θέμα "Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Μαθητεία – Χτίζοντας το δρόμο για Απασχόληση και Ανάπτυξη". Στο πρόγευμα θα συμμετέχουν οι Επικεφαλής των Τμημάτων Ανθρωπίνου Δυναμικού των 50 πιο κερδοφόρων Ελληνικών Επιχειρήσεων.
- Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 10.45, στο Υπουργείο Εργασίας). Θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση εργασίας στην οποία, εκτός από τον Υπουργό  κ. Κατρούγκαλο, θα συμμετέχουν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ουρανία Αντωνοπούλου, και η Διοικητής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη (ώρα 11.00, στο υπουργείο Εργασίας).
- Κοινή συνάντηση εργασίας με τους υπουργούς Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη (ώρα 12.00, στο υπουργείο Εργασίας).
- Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο (ώρα 12.30, υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29).
- Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων με θέμα «Κοινωνική Ευρώπη και ο μεταβαλλόμενος κόσμος της Εργασίας: Αναπτύσσοντας μαζί έναν Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων» (ώρα 14.30).

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), το οποίο διαχειρίζεται το Πρόγραμμα "Επιταγή Εισόδου για Νέους Ηλικίας έως 29 Ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον Κλάδο του Τουρισμού για την Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας", συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Tην Παρασκευή 22 Απριλίου, η Επίτροπος Thyssen θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) και να συναντηθεί με τους Επικεφαλής και τα στελέχη του Κέντρου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Thyssen θα επισκεφθεί την Επαγγελματική Σχολή του ΟΑΕΔ στο Ωραιόκαστρο, όπου θα ενημερωθεί για το «Πρόγραμμα Μαθητείας του ΟΑΕΔ για νέους 15-24 ετών», το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Ελλάδα ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: «Έχοντας στο επίκεντρο την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις, το χαρτοφυλάκιο της Επιτρόπου Τίσεν είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την Ελλάδα. H χώρα μας πρέπει και μπορεί να εκμεταλλευτεί όλα τα πιθανά εργαλεία που θέτει στην διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Συνολικά, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020) μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, διατίθενται στην Ελλάδα πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ με στόχο την υποστήριξη της απασχόλησης. Και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα, ένα μόνο εργαλείο. Στόχος της επίσκεψης της Επιτρόπου Τίσεν είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε μια ευκαιρία που θα μπορούσε να ενισχύσει τη χώρα μας στον καίριο αυτό τομέα με στόχο την ουσιαστική ανάκαμψη με παράλληλη ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved