ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ο Γιώργος Στασινός πρώτος στη «Βουλή των μηχανικών»

Αθήνα 22.11.2016, 22:04

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)  Γιώργος Στασινός, με 2.171 ψήφους, αναδεικνύεται πρώτος, μεταξύ των συνολικά 2.717 υποψήφιων όλων των παρατάξεων, στην μάχη του σταυρού των εκλογών του ΤΕΕ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ,  της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ είναι ο μοναδικός υποψήφιος που ξεπέρασε το «φράγμα» των χιλίων ψήφων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπερδιπλασίασε τους σταυρούς που έλαβε προσωπικά σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του 2013. Τη δεύτερη θέση, στη συνολική κατάταξη των υποψηφίων, με 995 ψήφους, καταλαμβάνει ο Νίκος Μήλης από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ),  που αναδείχθηκε δεύτερη παράταξη στην εκλογική κατάταξη του ΤΕΕ. Το «βάθρο των νικητών» της μάχης του σταυρού συμπληρώνει στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς με 860 ψήφους, επίσης από την πλειοψηφούσα παράταξη ΔΚΜ.
 
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ,  στο 100% των 171 εκλογικών τμημάτων,  που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, οι πρωτιές στη μάχη του σταυρού των υποψηφίων από τις δέκα πρώτες παρατάξεις των εκλογών του ΤΕΕ στα ψηφοδέλτια για την Κεντρική Αντιπροσωπεία έχει ως εξής:
 
Από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), που κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των παρατάξεων, (με 8.661 ψήφους ποσοστό 27,90%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Στασινός Γιώργος με 2.171 ψήφους, δεύτερος ο Ξιφαράς Κωνσταντίνος με 860 ψήφους, τρίτη η Καψιμάλη Ελίνα με 839 ψήφους, τέταρτος ο Κίσκηρας Παναγιώτης με 777 ψήφους και πέμπτος ο Ξιφαράς Ιωάννης με 776 ψήφους.
 
Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), που κατατάσσεται στην δεύτερη θέση των εκλογών, (με 4.154 ψήφους, ποσοστό 13,38%) αναδεικνύεται πρώτος ο Μήλης Νικόλαος με 995 ψήφους, δεύτερος ο Δούκας Χρυσόστομος (Χάρης) με 785 ψήφους, τρίτος ο Ηλίας Αναστάσιος (Τάσος) με 769 ψήφους, τέταρτος ο Πανόπουλος Δημήτριος με 569 ψήφους και πέμπτος ο Σμέρος Ιωάννης με 547 ψήφους.
 
Από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί-Συνεργαζόμενοι, που κατατάσσεται στην τρίτη θέση των εκλογών, (με 2.268 ψήφους, ποσοστό 7,31%) αναδεικνύεται πρώτος ο Ανδρεαδάκης Νικόλαος με 291 ψήφους, δεύτερος ο Βαμβουρέλης Θεόφραστος με 269 ψήφους, τρίτος ο Πρωτονοτάριος Αντώνιος με 232 ψήφους, τέταρτη η Τσίπρα Ελένη με 151 ψήφους και πέμπτος ο Κονταξής Αθανάσιος με 122 ψήφους.
 
Από την Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΤΕΕ από την Αρχή, που κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των εκλογών, (με 2.027 ψήφους, ποσοστό 6,53%) αναδεικνύεται πρώτος ο Ακριτίδης Πολυχρόνης (Χρόνης) με 622 ψήφους, δεύτερος ο Μήτρου Δημήτριος με 371 ψήφους, τρίτος ο Δρές Δημήτριος με 291 ψήφους, τέταρτος ο Καρλαύτης Αριστείδης με 285 ψήφους και πέμπτος ο Δαρδαμανέλης Γεώργιος με 280 ψήφους.
 
Από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, που κατατάσσεται στην πέμπτη θέση των εκλογών (με 1891 ψήφους, ποσοστό 6,09%), αναδεικνύεται πρώτος ο Γρηγοριάδης Γρηγόριος με 472 ψήφους, δεύτερος ο Τσιμπουκάκης Ηλίας με 470 ψήφους, τρίτος ο Κουζής Δημήτριος με 446 ψήφους, τέταρτη η Γεωργιάδου Παρασκευή (Εύη) με 379 ψήφους και πέμπτος ο Μούλος Χρήστος με 348 ψήφους.
 
Από την ΕΛΕΜ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί & Συνεργαζόμενοι, που κατατάσσεται στην έκτη θέση των εκλογών (με 1804 ψήφους, ποσοστό 5,81%) αναδεικνύεται πρώτος ο Σεραφίδης Θόδωρος με 442 ψήφους, δεύτερος ο  Κυριακόπουλος Ιωάννης με 376 ψήφους, τρίτος ο Τζάρας Μιχαήλ με 163 ψήφους, τέταρτος ο Γρηγορόπουλος Αθανάσιος με 155 ψήφους και πέμπτος ο Κλαδάκης Διονύσιος με 126 ψήφους.
 
Από την Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ. ΑΓ. ΕΣ), που κατατάσσεται στην έβδομη θέση των εκλογών (με 1.543 ψήφους, ποσοστό 4,97%) αναδεικνύεται πρώτος ο Πετρόπουλος Δημήτριος με 313 ψήφους, δεύτερη η Μπούκη Ελένη με 210 ψήφους, τρίτος ο Μούζιος Παναγιώτης με 183 ψήφους, τέταρτος ο Γιαννόπουλος Ιωάννης (Γιάννος) με 176 ψήφους και πέμπτος ο Μπέτσης Ελευθέριος με 165 ψήφους.
 
Από την Πρόοδο και Αναβάθμιση ΤΕΕ, που κατατάσσεται στην όγδοη θέση των εκλογών (με 1450 ψήφους, ποσοστό 4,67%) αναδεικνύεται πρώτος ο Ζυγούρης Νικόλαος με 550 ψήφους, δεύτερος ο Κουρνιώτης Κωσταντίνος με 462 ψήφους και τρίτος ο Κούτσικος Χρυσοβαλάντης (Βαλάντης) με 409 ψήφους, τέταρτος ο Ζαννιάς Σπυρίδων με 380 ψήφους και πέμπτος ο Βογανάτσης Δημήτριος με 359 ψήφους.
 
Από την Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗΠΑΜ), που κατατάσσεται στην ένατη θέση των εκλογών, (με 1238 ψήφους, ποσοστό 3,99%) αναδεικνύεται πρώτη η Μοροπούλου Αντωνία με 414 ψήφους, δεύτερος ο Καψάσκης Γεώργιος με 183 ψήφους, τρίτη η Βασιλείου Αναστασία (Νατάσα) με 108 ψήφους, τέταρτος ο Μορόπουλος Νικόλαος με 71 ψήφους και πέμπτος ο Μπουντάς Γεώργιος με 68 ψήφους.
 
Στη δέκατη θέση η βρίσκεται η παράταξη ΔΥΝαμικοί ΜΗχανικοί (ΔΥΝΑ.ΜΗ) με 901 ψήφους και ποσοστό 2,90%, από την οποία αναδεικνύονται: πρώτος ο Αντιβαλίδης Παναγιώτης με 289 ψήφους, δεύτερος ο Γρηγοριάδης Βασίλειος με 136 ψήφους, τρίτος ο Νάνος Ιωάννης με 132 ψήφους, τέταρτος ο Σπηλιώτης Ιωάννης με 113 ψήφους και πέμπτος ο Γκουτζαμάνης Σπυρίδων με 84 ψήφους.
 
Σημειώνεται ότι «οι πρωτιές» σε σταυρούς των υποψηφίων των συνδυασμών σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν απλώς τις προτιμήσεις των μελών του ΤΕΕ που ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής. Οι έδρες ανά περιφέρεια και ανά παράταξη προκύπτουν με βάση τα επίσημα αποτελέσματα και στάθμιση της περιφερειακής εκπροσώπησης, σύμφωνα με τη συγκρότηση κάθε ψηφοδελτίου και την αντίστοιχη εκλογική του επίδοση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής και συνυπολογισμό των αποτελεσμάτων σε περιφέρειες και επιστημονικές επιτροπές. Επομένως οι ανωτέρω πανελλαδικές «πρωτιές» πιθανόν να μην αντικατοπτρίζουν τους εκλεγμένους στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ σε όλες τις περιπτώσεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 21 συνδυασμοί υποψηφίων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έθεσαν υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Ακόμη 14 συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας 1 μεμονωμένος υποψήφιος ήταν υποψήφιοι για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/ELECTIONS_2016/e_results.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved