ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Καταγγέλλουν την ECDL Hellas για αθέμιτο ανταγωνισμό (21/11/06)


Αθήνα 21.11.2006, 22:54
Για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν στρεβλώσεις και μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά της πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής σε βάρος του ελεύθερου ανταγωνισμού και των συμφερόντων του καταναλωτή, κατήγγειλαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την εταιρεία ECDL Ηellas, έναν από τους έξι αναγνωρισμένους φορείς χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης Η/Υ στην χώρα μας, οι υπόλοιποι πέντε φορείς και συγκεκριμένα οι εταιρείες Infotest, Vellum, ACTA, ICT Hellas και Key Cert.

Οι καταγγέλλοντες προσάπτουν στην ECDL Hellas ότι εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά και προσπαθεί να επιβάλλει όρους αποκλειστικότητας στα συνεργαζόμενα με αυτήν εξεταστικά κέντρα γνώσεων πληροφορικής, απειλώντας ότι θα διακόψει τη συνεργασία μαζί τους σε περίπτωση μη αποδοχής των όρων της.

Παράλληλα με την προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, οι τρεις από τις πέντε εταιρείες (Infotest, Key Cert και ICT Hellas) προχώρησαν σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ECDL Hellas και πέτυχαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που της απαγορεύει να επιβάλλει όρους αποκλειστικότητας στα συνεργαζόμενα με αυτήν εξεταστικά κέντρα, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Από την ECDL Hellas δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις εναντίον τους καταγγελίες, που έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν σήμερα οι πέντε εταιρείες, επιφυλασσόμενοι να απαντήσουν μετά την έκδοση της οριστικής δικαστικής απόφασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved