ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Βοήθησαν την επιχείρηση να πάρει χρηματοδότηση και αυτή τους απέλυσε!

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.7.2021, 09:31

Υποστήριξαν την επιχείρηση που εργάζονταν να πάρει χρηματοδότηση και όταν την πήρε τους απέλυσε!

Το παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) για την εταιρεία Energean Oil & Gas S.A., η οποία διαχειρίζεται τις κρατικές εγκαταστάσεις (εξέδρα και χερσαίο εργοστάσιο) και εκμεταλλεύεται το μοναδικό πεδίο εξόρυξης πετρελαίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αμέσως μετά την έγκριση των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Οργάνων για την χρηματοδότηση της εταιρείας -με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου - με το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοινώσε μονομερώς απολύσεις μέσω προγράμματος αναδιάρθρωσης, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων.

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: 

«Τον προηγούμενο χρόνο η ΠΟΕ μαζί με το Σωματείο μέλος μας , υποστηρίξαμε την πρόταση για χρηματοδότηση της Εταιρείας, καταθέτοντας παράλληλα τους βασικούς άξονες που πρέπει να συμπεριληφθούν στη συγκεκριμένη πρόταση ως βασικές μας θέσεις.
- Τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων,
- Την τήρηση των κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας
- Την χρηματοδότηση του κοιτάσματος Ε
Για τις εξελίξεις ενημερώθηκαν οι Βουλευτές όλων των κομμάτων από τον Νομό Καβάλας, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης .
Ταυτόχρονα κατατέθηκε και ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας κατόπιν συνεννόησης με το εμπλεκόμενο Σωματείο μέλος μας ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία INDUSTRIALL για τις εξελίξεις και ζήτησε την παρέμβαση της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας INDUSTRIALL απέστειλε επιστολή (συνημμένη) στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Ursula von der Leyen, ζητώντας διευκρινήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα.

- Λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο του Προσωρινού Πλαισίου περί διατήρησης των θέσεων εργασίας, ποιες διασφαλίσεις υπάρχουν για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και τις κοινωνικές συνθήκες σε έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της έγκρισης της κρατικής ενίσχυσης για την Energean Oil and Gas S.A;
- Ποιες είναι οι συνέπειες για τους αποδέκτες κρατικών ενισχύσεων μέσω του Προσωρινού Πλαισίου σε περίπτωση μαζικών απολύσεων εργαζομένων στην εταιρεία και την αντικατάστασή τους με φθηνότερο εργολαβικό προσωπικό, υπονομεύοντας έτσι τον Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΕΕ;».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved