ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕ: Ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ημιαγωγών

Proslipsis.gr | Αθήνα 27.01.2023, 23:19

Στην υιοθέτηση δύο νομοσχεδίων για την προώθηση της κατασκευής ημιαγωγών και την κοινή επιχείρηση για τα μικροκυκλώματα (Chips Joint Undertaking) προχώρησε η επιτροπή Βιομηχανίας (ITRE). 

Στις τροπολογίες που ενέκρινε η επιτροπή περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικά με τη νέα γενιά ημιαγωγών και κβαντικών μικροκυκλωμάτων. Περαιτέρω, προβλέπεται η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων και την προσέλκυση νέων ταλέντων στην έρευνα, τον σχεδιασμό και την παραγωγή ημιαγωγών. 

Η νέα νομοθεσία θα στηρίξει επίσης έργα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού της ΕΕ με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία υποδομών παραγωγής. Στόχος των παρεμβάσεων είναι να διασφαλιστεί ότι η ΕΕ ηγείται της έρευνας και καινοτομίας σε ένα φιλικό για τις επιχειρήσεις περιβάλλον, σχολίασε ο εισηγητής για τον νόμο για τους ημιαγωγούς Dan Nica (Σοσιαλδημοκράτες, Ρουμανία).

 Η εισηγήτρια για την κοινή επιχείρηση για τα μικροκυκλώματα Eva Maydell (ΕΛΚ, Βουλγαρία) υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός της Επιτροπής και του Συμβουλίου για την ανάπτυξη του κλάδου πρέπει να ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ΕΕ από τους εταίρους της διεθνώς. Τα επόμενα βήματα και για τα δύο νομοσχέδια θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της ολομέλειας που έχει προγραμματιστεί για τις 13-16 Φεβρουαρίου, στο Στρασβούργο.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved