ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης αδειών σε διπλωματούχους Μηχανικούς

Proslipsis.gr | Αθήνα 01.04.2024, 00:55

Τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Υποδομών και Μεταφορών τροποποιούν την κοινή απόφασή τους με κωδικό ΕΔ5/4/339/14.9.1984 «Διαδικασία χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος σε διπλωματούχους Μηχανικούς ανωτάτων σχολών του εσωτερικού και ισότιμων ανωτάτων σχολών του εξωτερικού» (Β’  713) στα παρακάτω σημεία.

Το δεύτερο εδάφιο της παρ.  3 της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «Όσοι διπλωματούχοι Μηχανικοί Ανωτάτων Σχολών του εσωτερικού επιθυμούν να εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στο Βόλο, στα Χανιά, στην Κομοτηνή ή στα Ιωάννινα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και τα δικαιολογητικά απευθείας στα αντίστοιχα Περιφερειακά Τμήματα του TEE τα οποία διεξάγουν εξετάσεις».

Το πρώτο εδάφιο της παρ.  5 της ανωτέρω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «Οι εξετάσεις προκηρύσσονται από το ΤΕΕ, κατά την κρίση του, μέχρι τρεις φορές το χρόνο, χωρίς να απαιτείται να συμπίπτει χρονικά η διεξαγωγή τους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στο Βόλο, στα Χανιά, στην Κομοτηνή και στα Ιωάννινα».

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 6 της ανωτέρω απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: «Ο αριθμός των Επιτροπών, η συγκρότησή τους, η αμοιβή των Μελών και του Γραμματέα τους και ο τρόπος και ο χρόνος συγκρότησης τους ρυθμίζονται με απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ και των Δ.Ε. των αρμοδίων Περιφερειακών Τμημάτων αυτού, Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα), Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα), Μαγνησίας (Βόλος), Δυτικής Κρήτης (Χανιά), Θράκης (Κομοτηνή) και Ηπείρου (Ιωάννινα) για τις εξετάσεις που διεξάγονται στην έδρα τους, ανάλογα με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά την προκήρυξη των εξετάσεων».

Το δεύτερο εδάφιο της παρ.  13 της ανωτέρω απόφασης αντικαθίσταται ως εξής: «Οι εξετάσεις των διπλωματούχων των Ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών, γίνονται στα γραφεία του ΤΕΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στο Βόλο, στα Χανιά, στην Κομοτηνή και στα Ιωάννινα κατά την επιλογή των υποψηφίων, οι οποίοι πρέπει ρητά να αναγράφουν στην αίτησή τους πού επιθυμούν να εξεταστούν. 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δύνανται να διενεργούνται κα με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης, κατ’ άρθρο 191 ν. 4782/2021 (Α’  36)».Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία ΕΔ5/4/339/14.9.1984 κοινή υπουργική απόφαση.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved