ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Θανατηφόροι (16/12/07)

Αθήνα 16.12.2007
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Την προηγούμενη του θανάτου του είχε αποπεμφθεί και μάλιστα σκαιότατα από τους γιατρούς του ΙΚΑ. “Σεμνοτάτη, πολλών ακολουθούντων, εγένετο η κηδεία του” και ο ενταφιασμός του εγκλήματος.

Ενός εγκλήματος χωρίς τιμωρία, από αυτά που χαρακτηρίζονται «αφανή» και συναντώνται καθημερινά στα λαϊκά στρώματα. Σε ανθρώπους που έφαγαν τη δουλειά με το κουτάλι και έφθειραν την υγεία τους για να στεριώσουν την ελληνική οικονομία στα πόδια της.

Θύτες κάποιοι πολιτικοί, αυτοί που χρόνια τώρα απαξιώνουν συστηματικά το Ίδρυμα των φτωχών και έχουν καταστήσει το αγαθό της υγείας προνόμιο των ολίγων και αυτών των ιδίων.

Το σινάφι τους δεν περνάει ποτέ τις πόρτες ενός ΙΚΑ για να βιώσει την ταλαιπωρία, την ταπείνωση, τη θανατηφόρα παράλειψη ή αργοπορία που βιώνει καθημερινά ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, καθώς για πάρτι του έχει κατοχυρώσει άριστη περίθαλψη και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής που του εξασφαλίζουν ευζωΐα, μακροζωΐα και... ομαλή διαίωνιση του είδους.

Είναι αυτοί οι καλοζώητοι - κορακοζώητοι πολιτικοί που με λογιστικές αλχημείες και με το σύνηθες επιχείρημα της έλλειψης πόρων καθορίζουν το πώς και πόσο θα ζήσει ο καθένας μας και αν θα δουλεύουμε και μετά θάνατον. Και κάθε τόσο απαιτούν νέες (ανθρωπο) θυσίες. Είναι οι ίδιοι που τελευταία μείωσαν κατά 50% την φορολογία των επιχειρήσεων κατεβάζοντάς την σε επίπεδα που δεν συναντώνται σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αποδεικνύοντας τη σχετικότητα των οικονομικών πραγμάτων.   

Ας μη βιαστούν μερικοί να μας προσάψουν τη συνήθη «καραμέλα» του λαϊκισμού για τα παραπάνω γιατί εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά έως θανατηφόρα. Ας απαντήσουν αν μπορούν στο αμείλικτο ερώτημα: ποιό δίκαιο εκτός από αυτό της ζούγκλας επιβάλλει να έχει άριστη υγειονομική περίθαλψη ένας βουλευτής ή υπουργός και άθλια, στο Ίδρυμα Καθημερινών Ανθρωποθυσιών, ένας πολίτης που έφαγε τη ζωή του δουλεύοντας;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved