ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μειωμένες οι προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα της Μanpower (10/6/08)


Αθήνα 10.6.2008, 20:43
Επιβράδυνση του ρυθμού προσλήψεων στην χώρα μας κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων "Manpower". Ωστόσο, θετικές είναι οι προοπτικές  σε εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας που ερευνήθηκαν.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης αγγίζουν το +19%, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης προκύπτουν όταν από το ποσοστό των εργοδοτών που αναμένουν αύξηση της απασχόλησης αφαιρεθεί το ποσοστό των εργοδοτών που περιμένουν μείωση της απασχόλησης στην περιοχή ευθύνης τους, κατά το ερχόμενο τρίμηνο.

Το 23% των ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις κατά το επόμενο τρίμηνο, το 4% ότι αναμένουν μείωση των ατόμων που απασχολούν, το 64% ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν, ενώ το 9% δηλώνουν αβέβαιοι ως προς την πορεία της απασχόλησης για το διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2008.

Όπως λέει η Δρ. Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Manpower στην Ελλάδα "είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, παρά το δυσμενές κλίμα στη διεθνή και εγχώρια οικονομία, σχεδόν ένας στους τέσσερις εργοδότες (23%) δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει προσλήψεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, οι εργοδότες εμφανίζονται ελαφρώς επιφυλακτικότεροι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο".

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας ανέδειξαν ότι οι εργοδότες και στους εννέα τομείς αναφέρουν θετικές συνολικές προοπτικές απασχόλησης κατά τους τρεις επόμενους μήνες. Πιο δυναμικός εμφανίζεται ο τομέας του Τουρισμού, με ποσοστό +30%, δηλαδή 7 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από αυτές του Β’ Τριμήνου 2008. Εξίσου θετικές καταγράφονται οι προοπτικές στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου και Ύδρευσης (+22%), στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών (+24%) και στον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική και Λιανική) (+22%). Ωστόσο, οι πλέον συγκρατημένες προβλέψεις για αυτό το τρίμηνο προέρχονται από τους εργοδότες στον τομέα των Κατασκευών και φτάνουν  το +14%.

 Εξετάζοντας τα αποτελέσματα της Έρευνας στην Ελλάδα κατά γεωγραφική περιφέρεια, οι προοπτικές απασχόλησης και στις δύο περιοχές που ερευνήθηκαν εμφανίζονται θετικές. Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα περιμένουν ότι οι προσλήψεις θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο (+22%), αντικατοπτρίζοντας μια υγιή και ενεργή αγορά εργασίας. Στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το Γ’ τρίμηνο του 2008 φτάνουν το +18%, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 5% σε σχέση με τα ποσοστά του προηγούμενου τριμήνου.

Οι εργοδότες από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην Έρευνα, με εξαίρεση τους Ισπανούς, αναφέρουν θετικές προοπτικές απασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσδοκίες των εργοδοτών στο Μεξικό για την απασχόληση κατά το επόμενο τρίμηνο είναι οι πλέον αισιόδοξες από τότε που ξεκίνησε να διεξάγεται η Έρευνα στη χώρα τους. Ωστόσο, η πλειοψηφία των εργοδοτών παγκοσμίως εμφανίζεται λιγότερο αισιόδοξη σε ό,τι αφορά την πρόσληψη νέων εργαζομένων στο τρίμηνο Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2008, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
 
Στον κόσμο
Παγκοσμίως, οι πιο αισιόδοξες προοπτικές για την απασχόληση στο Γ’ τρίμηνο του έτους καταγράφονται στις εξής χώρες: Ινδία, Σιγκαπούρη, Περού, Πολωνία, Κόστα Ρίκα, Χονγκ Κονγκ και Ρουμανία. Αντίθετα, οι λιγότερο αισιόδοξοι εργοδότες για το τρίμηνο που ακολουθεί είναι οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Ιρλανδοί. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, μειωμένες εμφανίζονται οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης σε 18 χώρες, βελτιωμένες σε εφτά και αμετάβλητες στις υπόλοιπες εφτά. Συνολικά, το ερχόμενο τρίμηνο προβλέπεται λιγότερο αισιόδοξο σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2007, καθώς σε 22 χώρες οι προοπτικές απασχόλησης είναι πιο χαμηλές, ενώ μόνο σε πέντε από τις 32 χώρες οι εργοδότες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις του επόμενου τριμήνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved