ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Bάση δεδομένων για τη νομοθεσία στα ΜΜΕ (22/10/08)


Αθήνα 22.10.2008, 13:22
Την πρώτη βάση δεδομένων για τη συλλογή, καταγραφή και ταξινόμηση του συνόλου του νομοθετικού υλικού που αφορά στα ΜΜΕ στη χώρα μας δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Η βάση, 6.500 σελίδων, περιέχει 490 νομοθετήματα, από το Ν. 4434/1929 «Περί συστάσεως Ταμείων ασφαλίσεων τάξεων τινών εργαζομένων» μέχρι το Ν. 3592/2007 «Συγκέντρωση και αδειοδότηση Επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Επίσης, περιέχει όλες τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στα ζητήματα των ΜΜΕ, τους κανονισμούς, τις αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις του ΕΣΡ, καθώς και τις διατάξεις που αφορούν στο προσωπικό των ΜΜΕ και στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Στον πρόλογό του για την έντυπη μορφή του περιεχομένου της βάσης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος επισημαίνει: «Αφού τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης σκοπό έχουν εκ του Συντάγματος την αντικειμενική και με ίσους όρους πληροφόρηση των πολιτών και συμβάλλουν στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας, η γνώση των διατάξεων που διέπει το καθεστώς τους, τείνει παράλληλα στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Υπό την έννοια αυτή, η εργασία αυτή έχει όχι μόνο νομική σημασία, αλλά βαθιά κοινωνική διάσταση. Όπως κάθε βάση δεδομένων, έτσι κι αυτή θα κριθεί στην πράξη από την πληρότητά της και την ευχρηστία της».

Η βάση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ-ΓΓΕ www.minpress.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved