ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ε.Ε.: Εγκρίθηκε η έκθεση για τη νομιμοποίηση των πρακτορείων "ενοικιαζόμενων εργαζόμενων" 22/10/08)


Αθήνα 22.10.2008, 13:32
Εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σε δεύτερη ανάγνωση, η έκθεση του Γάλλου Σοσιαλιστή H. Désir σχετικά με τον συμβιβασμό με το Συμβούλιο για το νομοθετικό πλαίσιο της προσωρινής απασχόλησης (πρακτορεία "ενοικιαζόμενων εργαζόμενων").

Ο συμβιβασμός αυτός Ευρωκοινοβουλίου - Συμβουλίου αναγνωρίζει τη λειτουργία πρακτορείων "προσωρινά εργαζόμενων". Εισάγει την αρχή της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των προσωρινά εργαζόμενων με έμμεση πρόσληψη και όσων έχουν προσληφθεί απευθείας από τον εργοδότη. Επιτρέπει όμως πολλές εξαιρέσεις από την αρχή της ίσης μεταχείρισης, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αποδοχές των προσωρινά εργαζόμενων, και αφήνει ευρύ πεδίο για την ανάπτυξη αυτής της εντατικά αναπτυσσόμενης μορφής απασχόλησης.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αρνήθηκε να προσυπογράψει το περιεχόμενο του συμβιβασμού Συμβουλίου - Ευρωκοινοβουλίου και κατέθεσε σειρά τροπολογιών, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο.

Αιτιολογώντας την ψήφο του στην Ολομέλεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε: "Θεωρούμε αυτό το ιδιότυπο "λήζινγκ ανθρώπων" μια αντικοινωνική λύση, που παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η ενοικιαζόμενη εργασία είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μορφή άτυπης εργασίας στα καινούρια κράτη μέλη. Χρησιμοποιείται από τις εταιρείες για να μειώσουν τα κόστη και να αυξήσουν την ευελιξία, επιδεινώνοντας τις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανόμενης της πρακτικής διαδοχικών συμβάσεων εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved