ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ε.Ε.: Οδηγός για τα χρηματοδοτικά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας (24/10/08)


Αθήνα 24.10.2008, 07:08
Έναν νέο, συγκεντρωτικό οδηγό για όλα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για δράσεις έρευνας και καινοτομίας εξέδωσε τελευταία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο οδηγός παρέχει φιλικές προς το χρήστη οδηγίες για τον συνδυασμό των διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης (7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα, Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία -CIP, Διαρθρωτικά Ταμεία και Ταμείο Συνοχής κ.λπ.). Περιλαμβάνει περιγραφή των χρηματοδοτικών πηγών, συμβουλές για τους σχεδιαστές πολιτικής και καινοτόμα εργαλεία για όσους επιδιώκουν χρηματοδότηση, όπως έναν κατάλογο ελέγχου (Checklist) και ένα δελτίο επιδόσεων (Scorecard). Τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να εντοπίσουν τις κατάλληλες χρηματοδοτικές πηγές για κάθε στάδιο της ανάπτυξης και της εφαρμογής ενός έργου.

Τα τρία βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας είναι το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα (FP7), το Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP), και τα Διαθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής. Λειτουργώντας αυτόνομα, αυτές οι τρεις πηγές χρηματοδότησης έχουν ήδη συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Ωστόσο, η αξία τους μπορεί να πολλαπλασιαστεί εάν συνδυαστούν αποτελεσματικά.

Αυτό τον ρόλο έρχεται να καλύψει ο νέος οδηγός, ο οποίος προέκυψε από τα συμπεράσματα της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές περιφέρειες μέσω της έρευνας και της καινοτομίας» (Αύγουστος 2007), στην οποία εξεταζόταν η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την έρευνα και την καινοτομία και απευθυνόταν πρόσκληση προς τα κράτη μέλη και τις περιφέρειες να αξιοποιήσουν πιο αποτελεσματικά τα υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. Για την ανάπτυξη του τελικού κειμένου λήφθηκαν υπόψη και τα συμπεράσματα της σχετικής δημόσιας διαβούλευσης.

Το πλήρες κείμενο του οδηγού (στα αγγλικά) διατίθεται δωρεάν μέσω του κόμβου της CORDIS. Σύντομα θα διατίθεται και σε άλλες κοινοτικές γλώσσες, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί και σχετική δικτυακή εφαρμογή, φιλική προς το χρήστη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved