ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Φ. Πάλλη - Πετραλιά: Έχουμε σχέδιο για την ανεργία 14/9/09


Αθήνα 14.9.2009, 17:21
Η ανεργία είναι μεν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον περσινό ( 8,6% - 7,3%) αλλά βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο (9,4%), δηλαδή έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Τα παραπάνω επισημαίνει η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο της "παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και αξιολογεί τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού, κυρίως όμως επικεντρώνεται και επιταχύνει την υλοποίηση των μέτρων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο".

Ακολούθως κάνει μια συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το ολοκληρωμένο, δυναμικό και ευέλικτο:
- Ολοκληρωμένο γιατί καλύπτει 1.330.000 ωφελουμένους, εργαζόμενους και ανέργους, δίνει προτεραιότητα σε κλάδους της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και προτάσσει εκείνες τις περιοχές της Ελλάδας που η ανεργία εμφανίζει υψηλά ποσοστά.
- Δυναμικό γιατί προβλέπει έναν εξαιρετικά υψηλό προϋπολογισμό ύψους 3,2 δις  και
- Ευέλικτο γιατί αφήνει περιθώρια για αναγκαίες προσαρμογές όπου αυτό κριθεί απαραίτητο

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι η περαιτέρω αξιοποίηση των δράσεων αυτών από όλους τους φορείς, εργοδοτών και εργαζομένων, θα συμβάλλει στη συγκράτηση της ανεργίας.

Δεν έχει σχέδιο
"Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με πρόχειρη παράθεση αριθμών που λίγο - πολύ μας λένε ότι θα την εξαλείψουν για πάντα από τη χώρα, στα χαρτιά και μόνο, αλλά απαιτείται σοβαρότητα και αναπτυξιακό σχέδιο, που προφανώς δεν διαθέτει αυτή η κυβέρνηση, όπως μας έχει αποδείξει", τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved