ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ορίστηκαν τα μέλη του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων 9/12/09


Αθήνα 9.12.2009, 20:32
Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ορίστηκαν τα μέλη του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ).

Τα μέλη του Συμβούλιου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων είναι:
Πρόεδρος: Ζανιάς Γιώργος, Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μέλη:
Μούτος Θωμάς, Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τσακλόγλου Πάνος, Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τζαβαλής Ηλίας, Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ζερβογιάννη Αθηνά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μακροοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Χορταρέας Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κατσίμη Μαργαρίτα, Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


* Ακολουθούν τα βιογραφικά σημειώματα των μελών.


Γιώργος Ζανιάς (πρόεδρος ΣΟΕ)
Ο κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε για χρόνια Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου (1996-1998, 2004-2008). Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπήρξε διεθνής εμπειρογνώμονας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών. Έχει θητεύσει ως Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ (1998-2001) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001-2004). Έχει σπουδάσει επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο του Reading (Μεγάλη Βρετανία). Έχει διδάξει, ως Μέλος ΔΕΠ, στα Πανεπιστήμια: Οξφόρδης, Κρήτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό έργο, δημοσιευμένο σε διεθνή οικονομικά περιοδικά.

Μέλη ΣΟΕ
Θωμάς Μούτος
Ο Θωμάς Μούτος είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ερευνητικός Συνεργάτης του CESifo (University of Munich and IFO Institute). Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο McMaster. Έχει επίσης διδάξει και έχει δώσει σειρές διαλέξεων στα Πανεπιστήμια Dresden University of Technology, Glasgow, Mainz, Munich, και Stirling. Η έρευνά του εστιάζεται σε θέματα Διεθνούς Οικονομικής, Μακροοικονομικής και Αγοράς Εργασίας. Οι μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και από σημαντικούς διεθνείς εκδοτικούς οίκους.

Πάνος Τσακλόγλου
Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Εταίρος, Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn). Έχει Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και M.A. in Economics και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Warwick.
Είναι πρώην μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (2002-04), του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005) και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-02). Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Warwick, Bristol, Charles (Prague) και στο London School of Economics. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα και δίκτυα και είναι μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Review of Income and Wealth και Journal of Economic Inequality.
Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα Οικονομικής Ανισότητας, Φτώχειας, Κοινωνικού Αποκλεισμού, Οικονομικών Αποδόσεων της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής (κυρίως Αναδιανεμητικού Ρόλου του Κράτους).

Ηλίας Τζαβαλής
Ο Ηλίας Τζαβαλής σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London Business School), όπου απέκτησε το Διδακτορικό του δίπλωμα. Το ίδιο έτος έγινε λέκτορας και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Μεγάλης Βρετανίας. Το έτος 1999 έγινε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary), όπου και διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος για τρία περίπου χρόνια. Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα ως καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διατελεί και επιστημονικός διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική για στελέχη επιχειρήσεων.
Έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά, έχει εκδώσει συλλεκτικούς τόμους επιστημονικών άρθρων και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών επιστημονικών Συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ερευνητικό του έργο αφορά κυρίως θέματα Αποτίμησης του Κινδύνου των Περιουσιακών Στοιχείων, τη Διερεύνηση της Αποτελεσματικότητας των Κεφαλαιαγορών, καθώς και Μακροοικονομικών Υποδειγμάτων Επιχειρηματικών Κύκλων. Επίσης, ο Ηλίας Τζαβαλής έχει συμβουλεύσει διεθνείς και εγχώριους Οργανισμούς και επιχειρήσεις πάνω σε θέματα Διαχείρισης Χαρτοφυλακίων, Άριστης Νομισματικής Πολιτικής και Πρόβλεψης Οικονομικών Μεγεθών.

Αθηνά Ζερβογιάννη
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκει μακροοικονομικά και οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Warwick της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει υπηρετήσει ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Hull (Μεγάλη Βρετανία). Είναι ερευνητικός Εταίρος στο Κέντρο Οικονομικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου της Bologna. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή οικονομικά περιοδικά.
   
Γιώργος Χορταρέας
Ο Γιώργος Χορταρέας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2007. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Connecticut (1999) και υπήρξε στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας (1999-2004) και κατόπιν Αν. Καθηγητής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Essex. Επίσης υπήρξε PD Fellow στο Πανεπιστήμιο Harvard και επισκέπτης ερευνητής σε διάφορα πανεπιστήμια (π.χ., Πανεπιστήμιο Columbia) και οργανισμούς όπως η Federal Reserve Bank of New York και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Είναι ερευνητικός εταίρος του Centre for Economic and Public Policy του Πανεπιστημίου Cambridge, του Essex Finance Centre του Πανεπιστήμιου του Essex, και του Euro Area Business Cycle Network. Είναι επίσης μέλος της ΔΕ του Money Macro and Finance Research Group Committee της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μαργαρίτα Κατσίμη
H Μαργαρίτα Κατσίμη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ερευνητικός Συνεργάτης του CESifo, Center for Economic Studies and IFO Institute for Economic Research. Έχει Πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πτυχίο Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
Έχει εργαστεί ως Λέκτορας στα Οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών στο University of Essex (1995). Από το 1996 έως το 2000 ήταν μέλος της Μονάδας Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων. Έχει διατελέσει Αναπληρωματικό Μέλος της Economic and Financial Committee της Ε.Ε. (1997-2000), Μέλος της Economic Policy Committee της Ε.Ε. (1996) και Μέλος της Ομάδας Εργασίας 1 του ΟΟΣΑ σε Μακροοικονομικές και Διαρθρωτικές Πολιτικές (1996-1997).
Η έρευνα της εστιάζει σε ζητήματα Μακροοικονομίας, Πολιτικής Οικονομίας, Οικονομικών της Αγοράς Εργασίας, Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Δημόσιων Οικονομικών. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή οικονομικά περιοδικά.

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved