ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ελαστικές μορφές απασχόλησης

 

Αθήνα 10.3.2010, 15:12

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το θεσμικό καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με τίτλο «Εγγυήσεις κατά της εργασιακής ανασφάλειας».

Ενημερώνοντας σήμερα τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι αυτό θα θέτει κανόνες στην ενοικίαση εργαζομένων, τα «μπλοκάκια», την εκ περιτροπής και τη μερική απασχόληση, τη διαθεσιμότητα και την εργασία το Σάββατο, ενώ  πρόσθεσε ότι θα περιλαμβάνει και διάταξη για το πλέγμα των αυστηρών διοικητικών ποινών για όσους συνταγογραφούν παράνομα φάρμακα και σε όσους εκτελούν αυτές τις συνταγές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είπε ότι το νομοσχέδιο προκύπτει ως νομοτελειακή αναγκαιότητα, καθώς η  η χώρα μας περιστοιχίζεται από κράτη με χαμηλό και μη ανταγωνιστικό εργατικό κόστος. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι αυτό θα περιλαμβάνει ρύθμιση για την διαδοχική ασφάλιση, ώστε να επιτυγχάνεται ταχύτερα η συνταξιοδότηση, και ότι θα προβλέπει οριστικοποίηση της αναπηρίας άνω του 80% για να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι με αναπηρίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved