ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επιταγή της ΕΕ το νέο χαράτσι στο ηλεκτρικό

 

Αθήνα 9.4.2010, 16:32

Ο νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, που επιβλήθηκε με το ν. 3833/2010 και ισχύει από 2 Μαΐου 2010, αποτελεί συμμόρφωση με το κοινοτικό δίκαιο και συγκεκριμένα με την Οδηγία 2003/96 ΕΚ, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που τον συνδέουν με το επίδομα των τελωνειακών υπαλλήλων.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, η είσπραξη ειδικού τέλους 50/00 προβλέπεται ήδη από το 1992 (ν. 2093/92) για τα ενεργειακά προϊόντα που υπάγονται σε ειδικό φορο κατανάλωσης, δηλαδή ήδη μέχρι τώρα για πετρέλαιο, βενζίνη, μαζούτ κλ.π. Η επιβάρυνση από το τέλος αυτό στην ηλεκτρική ενέργεια για μια μέση τετράμηνη οικιακή κατανάλωση 1.800 κιλοβάτ ανέρχεται σε ένα ευρώ περίπου. Το τέλος αυτό αποτελεί έσοδο του τακτικού προϋπολογισμού (ν. 3697/08) και είναι απολύτως ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αύξηση επιδόματος (ΔΕΤΕ) των τελωνειακών υπαλλήλων.

Το επίδομα (ΔΕΤΕ) των τελωνειακών υπαλλήλων προσδιορίζεται με έναν σταθερό τρόπο, ανεξάρτητα από τις εισπράξεις του τέλους αυτού που καταλήγουν στον τακτικό προϋπολογισμό. Το επίδοματων τελωνειακών υπαλλήλων χορηγείται όπως προσδιορίστηκε το 2007 (με απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Αντ. Μπέζα), μειώθηκε αυτή τη χρονιά συνολικά κατά 20% με τα πρόσφατα δημοσιονομικά μέτρα (ν. 3833/2010, ν. 3845/2010) και επιπλέον με τον πρόσφατο νόμο "Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης" (ν.3842/10) φορολογήθηκε στην κλίμακα, όπως όλα τα εισοδήματα αντί της ευνοϊκής αυτοτελούς φορολόγησής του που ίσχυε μέχρι τώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved