ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εξέλιξη - Αποτελέσματα διαγωνισμών Επιστροφή    
Πρόσληψη 1.500 εποχικών Πυροσβεστών

Αθήνα 1.6.2016, 15:12

Ολοκληρώνονται οι διεργασίες για την πρόσληψη εποχικών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, για απασχόληση 5 μηνών.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος πιστοποιεί ότι για την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών και ειδικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου 2016 απαιτείται η πρόσληψη 1.500 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι 5 μήνες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών καλεί τους Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών να προβούν σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στην υπογραφή των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των 1.500 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, οι οποίοι προσκόμισαν την απαραίτητη ιατρική βεβαίωση. Ως ημερομηνία ανάληψης Υπηρεσίας θα οριστεί στις συμβάσεις η 1η Ιουνίου 2016.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στις οποίες θα παρουσιαστεί μικρότερος αριθμός Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης από όσους προβλέπονται, δεν θα προβούν σε κάλυψη των κενών αυτών αλλά, μέσω ΠΕ.ΠΥ.Δ., να αποστείλουν στο email του Τμήματός μας (aps.diap.ppyep@psnet.gr), σχετικό πίνακα με τις κενές θέσεις ανά κατηγορία.

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 περ. 14 του άρθρου 2 του ν. 3861/2010 (Α΄112) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις», τα ορισμένα μέλη Ο.Δ.Ε. (χρήστες) κάθε Υπηρεσίας (όχι ΠΕ.ΠΥ.Δ.), που απασχολεί προσωπικό εποχικών πυροσβεστών, θα πρέπει αυθημερόν, να αναρτήσουν στο διαδίκτυο τη σχετική απόφαση πρόσληψης του Διοικητή με συγκεντρωτική κατάσταση των Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, που θα συνάψουν σύμβαση εργασίας, προκειμένου να λάβουν Α.Δ.Α ο οποίος να αναγραφεί σε κάθε ατομική σύμβαση και αντίγραφο της οποίας να επιδοθεί στους Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης για κάθε νόμιμη χρήση. Οι ανωτέρω αποφάσεις να αποσταλούν στο Α.Π.Σ/ Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων/ Τμήμα Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Εποχικού Προσωπικού και Διεύθυνση Οικονομικών/ Τμ. Αποδοχών και Ασφάλισης/Γραφείο Αποδοχών και Ασφάλισης, πολιτικού προσωπικού (Π.Π.Υ., Ι.Δ.Ο.Χ.).

Επισημαίνεται ότι υπάρχει υποχρέωση ηλεκτρονικής καταχώρησης της πρόσληψης των Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης στο πληροφοριακό σύστημα `ΕΡΓΑΝΗ` του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις (δ) και (ε) σχετικές, αντί της κατάθεσης έγγραφων εντύπων που αφορούν την οικεία Επιθεώρηση Εργασίας.

Προεδρικό διάταγμα
Σήμερα εκδόθηκε και το προεδρικό διάταγμα 124/2003 «Κανονισµός πρόσληψης προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο Πυροσβεστικό Σώµα, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης», το οποίο προβλέπει τα εξής:

«Η παρ. 7 του άρθρου 3 του π.δ 124/2003, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 1 του π.δ 118/2005 (Α΄175), µε την παρ. 3 του άρθρου 1 του π.δ 121/2007 (Α΄ 155) και µε την παρ. 2 του αρθ. 1 του π.δ 109/2013, (Α΄144), αντικαθίσταται ως εξής:
«Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου οι οποίοι εξακολουθούν να συµπεριλαµβάνονται στους σχετικούς πίνακες επιτυχόντων όπως έχουν διαµορφωθεί από το έτος 2003, (έτος αρχικής πρόσληψης) έως και σήµερα, προσλαµβάνονται εκ νέου στην Υπηρεσία αρχικής πρόσληψης µε την ίδια ειδικότητα για το έτος 2016 µε δυνατότητα επαναπρόσληψής τους και για τo έτος 2017 εφόσον επιθυµούν και διαθέτουν κατά το χρόνο πρόσληψής τους την προβλεπόµενη από το άρθρο 1 παρ. 2γ του παρόντος υγεία και ειδικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν. Οι ανάγκες αυτές πιστοποιούνται για κάθε ένα από τα παραπάνω έτη µε πράξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώµατος η οποία εκδίδεται µέχρι την 31η Ιανουαρίου, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη για την περίπτωση αυτή το ανώτερο ανά κατηγορία όριο ηλικίας όπως αυτό καθορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 1 του παρόντος. Οι ως άνω προσλαµβανόµενοι εφόσον προσκοµίσουν κατΆ έτος
τα προβλεπόµενα από το άρθρο 2 παρ. 2 του παρόντος έγγραφα, απαλλάσσονται από τις διαδικασίες πιστοποίησης της καλής κατάστασης της υγείας τους και τις αθλητικές εξετάσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3 παρ. 5 του παρόντος.

ΚατΆ εξαίρεση οι προσλαµβανόµενοι υποβάλλονται κάθε φορά και σε αθλητικές δοκιµασίες, όταν γίνεται ειδική προς τούτο µνεία στην έκθεση αξιολόγησής τους»

Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος διατάγµατος αρχίζει από τη δηµοσίευσή του στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved