ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εξέλιξη - Αποτελέσματα διαγωνισμών Επιστροφή    
Ορισμός γενικών και ειδικών γραμματέων 16/11/09


Αθήνα 16.11.2009, 20:32
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
- Γενική Γραμματεία Υπουργείου Εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: Στεφάνου Δημήτρης, δικηγόρος
- Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης: Μπεργελέ Ευσταθία, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)
- Γενική Γραμματεία Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης: Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης.
- Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης (θα μετονομασθεί σε Γενική Γραμματεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Γκρίτζαλης Στέφανος, αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
- Υπό σύσταση θέση Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Τάκης Ανδρέας, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, επικ.  Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
- Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων: Τσέκος Θεόδωρος, Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης, Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΑΤΕΙ Καλαμάτας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
- Γενική Γραμματεία Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Πολύζος Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- Ειδική Γραμματεία Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών: Διβάρης Βαγγέλης, Οικονομολόγος, υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Γενική Γραμματεία Ισότητας: Στρατηγάκη Μαρία, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας: Γιώργος Πετρουλάκης, Πολιτικός επιστήμονας - διεθνολόγος.

* Ακολουθούν τα βιογραφικά των ορισθέντων.

 

Στεφάνου Δημήτρης
Ο Δημήτρης Στεφάνου είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Εργάστηκε ως  διευθύνων επιμελητής  στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο  Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου  καθώς και  για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. 

Μπεργελέ Ευσταθία
Γεννήθηκε το 1949. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Νομική Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διορίστηκε ύστερα από γραπτό διαγωνισμό στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης το έτος 1975, όπου υπηρέτησε για τριάντα χρόνια και εξελίχθηκε σε όλες τις θέσεις ευθύνης (Διευθύντρια Προσλήψεων, Διευθύντρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Γενική Διευθύντρια σε θέματα προσωπικού και οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης).
Διετέλεσε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης,  εθνικός εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ στον ΟΟΣΑ σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, μέλος της Επιτροπής των Γενικών Διευθυντών Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρόεδρος αυτής κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας το 2003. Είναι Σύμβουλος στο ΑΣΕΠ από τον Ιούλιο του 2006, όπου και υπηρετεί ως σήμερα. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. 
 
Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιος
Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και
Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πτυχιούχος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό Δίπλωμα D.E.A. του Πανεπιστημίου PARIS I PANTHEON-SORBONNE. Κρατικός Διδάκτωρ (DOCTORAT D'ETAT) στην Οικονομική Ανάλυση στο Πανεπιστήμιο PARIS I PANTEHON-SORBONNE (1980). Επί 20 έτη μέλος Δ.Ε.Π. στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών  του Α.Π.Θ. Επί 14 έτη μέλος Δ.Ε.Π. και από το 1999 Καθηγητής  (από το 1999) στο τμήμα Δ.Ο.Σ.Α. του Δ.Π.Θ. του οποίου υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος έως το 2005.
Από το 2003 έως το 2005, Αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ.
Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου VALAHIA της Ρουμανίας. Πρόεδρος της HELEXPO Α.Ε. κατά το έτος 2003-2004.  
 
Γκρίτζαλης Στέφανος
Γεννήθηκε το 1961. Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικών Επιστημών, μεταπτυχιακού τίτλου στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και εθνικών έργων έρευνας και ανάπτυξης, ενώ έχει συνεργαστεί με δεκάδες φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατά την εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στη γνωστική περιοχή της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και των τεχνολογιών προστασίας της ιδιωτικότητας σε περιβάλλοντα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, κινητών και ασύρματων επικοινωνιών κ.α. Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας για την ελληνική δικαιοσύνη σε θέματα ασφάλειας δικτύων επικοινωνιών, ενώ είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), της οποίας έχει διατελέσει εκλεγμένος γενικός γραμματέας, ταμίας και πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας Πληροφορικής και Τυποποίησης.
 
Τάκης Ανδρέας
O Ανδρέας Τάκης γεννήθηκε το 1965. Έχει σπουδάσει νομικά και φιλοσοφία στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Έχει ασκήσει δικηγορία Δημοσίου Δικαίου, έχει διδάξει για καιρό ως ειδικός συνεργάτης σε περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας και, προσφάτως, εξελέγη επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας του δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Διετέλεσε νομοθετικός σύμβουλος στο Υπουργείο Τύπου & ΜΜΕ, και στη συνέχεια, εργάστηκε  ως ειδικός επιστήμονας στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συνηγόρου του Πολίτη, χειριζόμενος μεγάλο αριθμό υποθέσεων και συμμετέχοντας σε σειρά αποστολών του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Βαλκάνια και την πρώην ΕΣΣΔ. Από το 2003 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη, προϊσταμένου του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κατευθύνει τη διερεύνηση δύο και πλέον χιλιάδων παραπόνων ετησίως, προερχομένων μάλιστα  κατά 50% από αλλοδαπούς. Από την θέση αυτή συστηματικά απευθύνει προς τον αρμόδιο υπουργό σειρά επεξεργασμένων προτάσεων νομοθετικής βελτίωσης, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει δεκτές. Εκπροσωπεί εκ του νόμου τον Συνήγορο του Πολίτη στην Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τσέκος Θεόδωρος
Γεννήθηκε το 1957. Είναι Επίκουρος Καθηγητής  Δημόσιας Διοίκησης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Έχει χρηματίσει Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Καινοτομία στην Δημόσια Διοίκηση, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και εμπειρογνώμων σε πολλά  προγράμματα διοικητικού εκσυγχρονισμού στην Ελλάδα και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Διδάσκει θέματα διοικητικού εκσυγχρονισμού, οργάνωσης και δημόσιας πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ενώ επί δεκαετία υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Πολύζος Νικόλαος
Γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι  48 ετών. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει επίσης σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο χώρο της  Διοίκησης και των Οικονομικών της Υγείας.
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στο Α.ΤΕΙ Καλαμάτας, όπου υπηρέτησε και ως Αν. Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας – Πρόνοιας. Εργάσθηκε επίσης ως εντεταλμένος Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Διοίκηση Επιχειρήσεων), ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών, καθώς και ως Ειδικός Ερευνητής – Σύμβουλος της Τράπεζας Ελλάδος.
Έχει υπηρετήσει ως Αντιπρόεδρος του Γ ΠεΣΥΠ και ανώτατο στέλεχος Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Γενικός Διευθυντής στη Κλινική «Υγείας Μέλαθρον» της Εθνικής Τράπεζας.
Συμμετείχε επίσης στη διαμόρφωση εργαλείων προγραμματισμού και πολιτικών υγείας ως Σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών (ΠΟΥ, ΕΕ, κ.ά.). 
 
Δίβαρης Βαγγέλης
Γεννήθηκε το 1954 στο Κονγκό. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ευρωπαϊκές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Λουβαίν στο Βέλγιο. Από το 1982 μέχρι το 1989 υπήρξε μόνιμος εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ στα ευρωπαϊκά όργανα και οργανώσεις. Από το 1989 είναι υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα 20 χρόνια της καριέρας του στην ΕΕ ασχολήθηκε με θέματα ελέγχων των γεωργικών δαπανών, με την κοινή οργάνωση αγοράς του ελαιολάδου και το βαμβάκι και από το 2003 είναι αναπληρωτής προϊστάμενος μονάδας στη Διεύθυνση προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης. 
 
Στρατηγάκη Μαρία
Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αθήνα και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ και την κοινωνιολογία στο Παρίσι. Ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Μονάδα Ισότητας των Φύλων (1991-1999) και Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002).
Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε θέματα φύλου και έχει συγγράψει βιβλία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές ισότητας, την εργασία των γυναικών, το φύλο στην κοινωνική πολιτική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. 
Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (από το 1999) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών.

Πετρουλάκης Γιώργος
Ο Γιώργος Πετρουλάκης είναι πολιτικός επιστήμονας - διεθνολόγος. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Ως υπάλληλος (μέσω ΑΣΕΠ) του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2003, συμμετείχε σε ομάδες εργασίας για το Κυπριακό και την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Μέλος του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, με αρμοδιότητα την παραγωγή περιεχομένου και κειμένων για τις καμπάνιες του Κινήματος και την ενημέρωση των στελεχών του. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved