ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποσπάσεις πριν από τις αναπληρώσεις ζητεί η ΔΟΕ

 

Αθήνα 25.8.2010, 15:32

Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, κατά τον δεύτερο κύκλο αποσπάσεων που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες, και να προηγηθούν οι αποσπάσεις των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητεί με επιστολή της από το υπουργείο Παιδείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

"Με βάση τον αριθμό των παραιτήσεων, που φέτος είναι υπερδιπλάσιος του αντίστοιχου περσινού, σε πολλούς νομούς της χώρας παρουσιάζονται μεγάλα κενά τα οποία θα καλυφθούν, πιθανόν, με αναπληρωτές, αφού ήδη έχουν ανακοινωθεί οι μόνιμοι διορισμοί. Θεωρούμε πέρα για πέρα άδικο να τοποθετούνται αναπληρωτές σε περιοχές στις οποίες δεν ικανοποιήθηκαν αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων μας που επικαλούνται σοβαρούς λόγους (οικογενειακούς, υγείας, συνυπηρέτησης, κ.λπ.)", αναφέρει η επιστολή.

Η ΔΟΕ ζητεί επίσης να αντιμετωπισθούν θετικά τα αιτήματα για απόσπαση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ΠΕ που είναι πολύτεκνοι (4 ή και περισσότερα παιδιά) και επικαλούνται σοβαρούς λόγους υγείας (υπάγονται δηλ. στη διάταξη του άρθρου 13 του ΠΔ 50/96).

Άδικη μεταχείριση
Εν τω μεταξύ, η ΔΟΕ καλεί τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων να μην εφαρμόσουν οδηγία του Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας που ορίζει ότι κατά τη διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες από τα ΠΥΣΠΕ προηγούνται οι νεοδιορισθέντες και ακολουθούν οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς αυτό δεν απορρέει από καμιά διάταξη νόμου και δημιουργεί συνθήκες για άδικη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών. Τους ζητεί να προχωρήσουν στις τοποθετήσεις με βάση τη διαδικασία που ακολουθούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved