ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πιστώσεις για 15.500 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών

 

Αθήνα 25.8.2010, 19:22

Πιστώσεις για 15.500 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, εκ των οποίων 7.800 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατά την συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση ΠΑΣΚ, η οποία αναφέρεται και σε άλλα σημεία της συνάντησης:

- Προσλήψεις: Ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πιστώσεις για πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, εκ των οποίων οι 7.800 για την πρωτοβάθμια.
- Μαθητές ανά τμήμα: Ισχύει ο νόμος για 25 μαθητές ανά τμήμα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα ισχύει το +10%. Σε κάθε περίπτωση ανώτατο όριο θα είναι το 27.
- Μεταθέσεις - Αποσπάσεις - Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων: Θα συγκροτηθεί επιτροπή για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, την αναμοριοδότηση των σχολείων και τη μοριοδότηση των αποσπάσεων. Δήλωσε ότι επέστρεψαν στα σχολεία 1487 εκπαιδευτικοί ΠΕ, που ήταν αποσπασμένοι σε φορείς (συνολικά πέρυσι από την ΠΕ ήταν αποσπασμένοι εκτός σχολείου 2434 εκπαιδευτικοί, φέτος 747).
- Μετεκπαίδευση: Ισχύει η διετής μετεκπαίδευση για όσους εισήχθησαν φέτος στα Διδασκαλεία. Μέχρι τον Οκτώβρη θα δοθούν στη ΔΟΕ προτάσεις για την αναβάθμιση του θεσμού, με βάση τις προτάσεις που κατέθεσαν τα παιδαγωγικά τμήματα.
- Υποχρεωτικές υπερωρίες: Θα ισχύσει ό,τι προβλέπεται από το νόμο. Πρόθεση είναι να δίνονται όπου χρειάζεται από τους Συλλόγους διδασκόντων σε προαιρετική βάση.
- Τοποθετήσεις νεοδιόριστων - αποσπασμένων: Μετά τη διεξοδική συζήτηση που έγινε δεσμεύθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα, με βάση τις προτάσεις της ΔΟΕ (Να ακολουθήσουν τα ΠΥΣΠΕ την πρακτική που ως τώρα ακολουθούσαν).
- Βιβλία: Έχει αποσταλεί το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών βιβλίων και μέχρι την έναρξη της χρονιάς θα φτάσουν όλα.

Το υπουργείο
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τη συνάντηση αναφέρεται ότι η πολιτική ηγεσία του παρουσίασε την κατάσταση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τις ιδιαίτερες δυσκολίες, εξήγησε αναλυτικά όλα τα θεσμικά, διαρθρωτικά και οικονομικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εξορθολογισμός της διαχείρισης του εκπαιδευτικού δυναμικού, ανάκληση αποσπάσεων  από διοικητικές θέσεις κ.ο.κ.), ανακοίνωσε την κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης τμημάτων και ότι παραμένει το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, που ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη και ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η καλύτερη λειτουργία του σχολείου με επίκεντρο το μαθητή.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένη από το κλίμα της συζήτησης δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας ότι και οι δυο πλευρές, παρά τις επιμέρους διαφορές, έχουν ως κοινό στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved