ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υπάλληλοι ΟΕΕΚ: Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο

 

Αθήνα 27.8.2010, 15:32

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με αφορμή το περιεχόμενο διατάξεων του νομοσχεδίου για τη διά βίου μάθηση που -σύμφωνα με το Σύλλογο- προβλέπουν δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων του ΟΕΕΚ.

"Με τις διατάξεις αυτές δημιουργείται προηγούμενο που θα αποτελέσει τη βάση για την ουσιαστική άρση της μονιμότητας όλων των δημοσίων υπαλλήλων", τονίζει ο Σύλλογος και ζητεί την απόσυρσή τους.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο

Το Υπουργείο Παιδείας τιμωρεί τους υπαλλήλους με προσόντα, αίροντας τη μονιμότητά τους

Σε διατάξεις του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη της διά βίου μάθησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπεται για πρώτη φορά η μετατροπή μονίμων υπαλλήλων, και ιδιαίτερα αυτών που διαθέτουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, σε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ευρύτερη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της διά βίου μάθησης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προβλέπει την κατάργηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), στον οποίο υπάγονται μέχρι σήμερα τα Δημόσια ΙΕΚ και ο οποίος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, και την αντικατάστασή του από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ), με καθεστώς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις 6, 7, 8, 9 του Άρθρου 24 του νομοσχεδίου, με την κατάργηση του ΟΕΕΚ οι μόνιμοι υπάλληλοί του θα καταλάβουν αρχικά προσωρινές θέσεις εργασίας στο νέο οργανισμό, ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από το Δ.Σ. του ΕΟΠΠ βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, προκειμένου να ενταχθούν οριστικά στις οργανικές του θέσεις. Μετά την ένταξή τους, θα διέπονται από το υπηρεσιακό καθεστώς του νέου φορέα, θα γίνουν δηλαδή υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Μόνον όσοι κριθούν ανεπιθύμητοι από το νέο φορέα μπορούν να μεταταχθούν (με αίτησή τους, στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, στις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου ΠΔΒΜΘ ή στην Περιφέρεια, στη γεωγραφική περιφέρεια της οποίας υπηρετούν) διατηρώντας επομένως το εργασιακό τους καθεστώς, χωρίς όμως και αυτό να εξασφαλίζεται ρητά.

Έτσι προτίθεται λοιπόν η κυβέρνηση να κάνει τον Δημόσιο τομέα παραγωγικό, ανταποδοτικό και ανταγωνιστικό; Θεωρεί η κα Υπουργός ότι με τη δυσμενή μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης θα ενθαρρυνθούν οι υπάλληλοι που διαθέτουν πτυχία, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, εμπειρία, γνωρίζουν ξένες γλώσσες και χειρισμό υπολογιστών να προσφέρουν τις γνώσεις και την εργασία τους; Ποιό το νόημα της διαδικασίας επιλογής μέσω ΑΣΕΠ βάσει προσόντων, όταν τα προσόντα αυτά στην πράξη τιμωρούνται με την απροειδοποίητη ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος με το οποίο έγιναν οι προσλήψεις;

Με τις διατάξεις αυτές δημιουργείται προηγούμενο που θα αποτελέσει τη βάση για την ουσιαστική άρση της μονιμότητας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Για το Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΕΕΚ

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Κοτογολάς 

Ο Αντιπρόεδρος
Ευάγγελος Μπαζούλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved