ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ο ΣτΠ δικαιώνει υποψήφιο μερικής απασχόλησης

 

Αθήνα 9.9.2010, 09:23

Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγοόρου του Πολίτη, φορέας του δημόσιου τομέα αναγκάστηκε να αναμορφώσει τους πίνακες κατάταξης για την προσληψη προσωπικού μερικής απασχόλησης, καθώς διαπιστώθηκαν παρατυπίες.

Συγκεκριμένα, πολίτης κατήγγειλε στον ΣτΠ ζητήματα που αφορούσαν σε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης βάσει του ν. 3250/2004 στο δήμο Μουρεσίου Μαγνησίας, στην οποία και συμμετείχε. Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι δεν αναρτήθηκαν πίνακες (επιλεγέντων ανά κοινωνική ομάδα, καταταχθέντων ανά κοινωνική ομάδα), καθώς και η ίδια αδικήθηκε αφού δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία της υποψηφιότητάς της (όπως η προϋπηρεσία, ο χρόνος ανεργίας, κ.λπ.).

Ο ΣτΠ, αφού έλαβε γνώση των σχετικών πινάκων, διαπίστωσε ότι ο δήμος Μουρεσίου δεν είχε εφαρμόσει τις διατάξεις του ν. 3250/2004 «Μερική απασχόληση και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αριθμ. 52769/18.10.2004 υπουργική απόφαση, κάθε φορέας έχει υποχρέωση να κατατάσσει τους υποψηφίους κατά κατηγορία κοινωνικής ομάδας, αφού προηγουμένως εκτιμήσει, την ανεργία συνεπεία ομαδικής απόλυσης, για τις κατηγορίες κοινωνικών ομάδων α, β, γ και δ, το ποσοστό 60% των γυναικών για τις κατηγορίες κοινωνικών ομάδων α, β και γ, καθώς και την εμπειρία για χρόνο μεγαλύτερο του έτους, σε προγράμματα και δράσεις υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, σε ποσοστό έως 50%, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Από τους πίνακες που είχε συντάξει ο Δήμος Μουρεσίου δεν προέκυπτε κατάταξη των υποψηφίων με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια.

Ο ΣτΠ ζήτησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την ακύρωση του πίνακα και την επανακατάταξη των υποψηφίων. Μετά την παρέμβαση της Αρχής, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σχετική απόφασή της, ακύρωσε τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων για τη μερική απασχόληση στο δήμο Μουρεσίου και ζήτησε τη σύνταξη νέου πίνακα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved