ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΕΚΟ μέσα κι έξω (29/11/05)


Aθήνα 29/11/05, 19:23
Σε δύο κατηγορίες αποφάσισε να χωρίσει τις ΔΕΚΟ η κυβερνητική επιτροπή στη σημερινή συνεδρίασή της. Σε αυτές που το κράτος θα κατέχει το 51% των μετοχών και θα διατηρεί τον έλεγχο και σε αυτές που δεν θα έχει ούτε την πλειοψηφία ούτε τον έλεγχο. Στις πρώτες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος, αλλά για τους νεοπροσλαμβανόμενους θα πάψει να ισχύει η μονιμότητα.

Συβιλλικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι
«λαμβάνεται πρόνοια ώστε να μη θιγούν οι σχετικές αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ» και στις ΔΕΚΟ της δεύτερης κατηγορίας, εννοώντας προφανώς την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση που τους δίνει το δικαίωμα να διατηρούν, αν το θέλουν, μια κάποια σχέση με το ΑΣΕΠ, όπως για παράδειγμα η Εθνική Τράπεζα, που αναθέτει στην ανεξάρτητη αρχή τις διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού της, με τους δικούς της όμως όρους.

Πάντως, το ποιές ΔΕΚΟ υπάγονται στον ν. 2190/94 ως προς τις προσλήψεις και ποιές όχι, είναι αποκλειστικά και μόνο στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ να το κρίνει. Ενδεικτική είναι η πρόσφατη περίπτωση της εταιρείας
«Ελληνικά Πετρελαία Α.Ε.», η διοίκηση της οποίας ζήτησε από το ΑΣΕΠ και προσωρινά πέτυχε να εξαιρεθεί η εταιρεία από τον ν. 2190/94. Οι εργαζόμενοι όμως είχαν αντίθετη άποψη. Προσκόμισαν τα δικά τους στοιχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας και πέτυχαν την ακύρωση της απόφασης.

Μονιμότητα τέλος
Το σχετικό νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα η κυβέρνηση στην Βουλή, με πρόθεση να ψηφισθεί μέσα στον Δεκέμβριο, θα προβλέπει και την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ που ελέγχονται από το κράτος, καθιερώνοντας δοκιμαστικό στάδιο εργασίας. Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ήταν και σήμερα κατηγορηματικός:
«Η μονιμότητα είναι αναχρονιστικός θεσμός που ανήκει στον προηγούμενο αιώνα», είπε.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved