ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γκάφα ολκής στον νόμο για τους τρίτεκνους (10/5/06)


Αθήνα 10.5.2006, 19:07
Μια παράγραφος που όπως όλα δείχνουν ξέχασαν να απαλείψουν από τον πρόσφατο νόμο 3454/2006 «Ενίσχυση της οικογένειας και άλλες διατάξεις», όπου περιλαμβάνονται και τα νέα μέτρα για τις τρίτεκνες οικογένειες, δημιουργεί προβλήματα στο ΑΣΕΠ και περαιτέρω αναστάτωση στις προσλήψεις, ενώ αποκαλύπτει και την προχειρότητα με την οποία εκπονείται μερικές φορές το νομοθετικό έργο.

Η… ξεχασμένη παράγραφος αποκαλύπτει επίσης ότι οι αρχικές προθέσεις της πολιτείας ήταν να εξισωθούν οι τρίτεκνοι γονείς και τα τέκνα τους με τους πολυτέκνους (με τέσσερα παιδιά και άνω) στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, διεκδικώντας ομού το 20% των θέσεων.

Συνοπτικά, στην επίμαχη παράγραφο (εδάφιο ε’ του άρθρου 1 του νόμου 3454/2006) αναφέρεται εσφαλμένα ότι το 20% των θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ θα το μοιράζονται πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, καθώς και ένας εκ των γονέων οικογενειών με τρία παιδιά ή ένα εκ των τριών παιδιών.

Μερικές αράδες παραπάνω ο ίδιος νόμος προβλέπει και το σωστό, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δηλώνουν καθημερινά κυβερνητικοί παράγοντες. Ότι δηλαδή οι πολύτεκνοι θα μοιράζονται το 20% των θέσεων και οι τρίτεκνοι ένα επιπλέον 10%.

Με έναν λόγο ο νόμος, που ήδη έχει τεθεί σε ισχύ, περιέχει δύο διαφορετικές ρυθμίσεις για τους τρίτεκνους και τα τέκνα τους.

Το κραυγαλέο λάθος εντόπισε στέλεχος του ΑΣΕΠ κατά την προσπάθειά του να προσαρμόσει τις προσλήψεις στις διατάξεις του νόμου, τον οποίο εκπόνησε το υπουργείο Υγείας. Στο τελευταίο θα πρέπει να αποδοθεί η κύρια ευθύνη για το λάθος. Ευθύνες ωστόσο προκύπτουν και για την διεύθυνση νομοθετικού έργου της Βουλής αλλά και για τους βουλευτές που ψήφισαν τον συγκεκριμένο νόμο.

Μετά από την εξέλιξη αυτή το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο να απαλείψει την… ξεχασμένη διάταξη, φέρνοντας σχετική τροποίηση σε κάποιο νόμο που θα ψηφισθεί το προσεχές διάστημα από την Βουλή. Μέχρι να γίνει αυτό τα προβλήματα στις προσλήψεις θα συνεχίζονται, όπως γίνεται άλλωστε όλον τον τελευταίο χρόνο.

Την αναστάτωση και τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις επιτείνει όμως και η ασυνενοησία των δημοσίων υπηρεσιών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ έλαβε γνώση του περιεχομένου του παραπάνω νόμου στις 14 Απριλίου και αφού είχε ήδη ψηφισθεί από την Βουλή, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποσύρει προκηρύξεις που είχε αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο προς εκτύπωση. Μόλις χθες και για τον ίδιο λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης απέσυρε προκήρυξη που προέβλεπε την πρόσληψη 225 εξωτερικών φρουρών σε σωφρονιστικά καταστήματα (φυλακές).

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved