ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεκτά στις προσλήψεις και τα πιστοποιητικά Η/Υ ΑCTA - Αριστοτελείου (21/5/06)


Αθήνα 21.5.2006, 19:32
Το ΑCTA (Aristotle Certification Training & Assessment), ένας τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ο έκτος κατά σειρά εκπαιδευτικός φορέας που πιστοποιήται από τον ΟΕΕΚ και στο εξής τα πιστοποιητικά γνώσης πληροφορικής που εκδίδει θα γίνονται  δεκτά στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός τoy ACTA είναι η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών πιστοποίησης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχοντας στη διάθεσή της τη σχετική τεχνογνωσία που της εισέφερε το Α.Π.Θ. Σημαντική συμβολή σ’ αυτό θα έχει και ο αυστηρά επιλεγμένος αριθμός εξεταστικών κέντρων ACTA σε όλη τη χώρα, όπου θα διενεργούνται εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση, η ACTA σκοπεύει να πορευθεί σεβόμενη το κύρος του φορέα απ’ όπου προέρχεται.

Τα πιστοποιητικά
Το ΑCTA προσφέρει αυτή τη στιγμή δύο πιστοποιητικά γνώσης πληφορικής: το CCU (Certified Computer User) και το
CCE (Certified Computer Expert).

To CCU
αποτελεί το βασικό πιστοποιητικό για κάθε χειριστή προγραμμάτων του Office, καθώς και εφαρμογών διαδικτύου. Το syllabus εμπεριέχει όλες τις συνήθεις εργασίες με τον Η/Υ και έχει άμεση σύνδεση με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας καθώς και με το προσοντολόγιο για διορισμό στο δημόσιο μέσω του ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν σε μια από τις ακόλουθες δύο ενότητες:
1. Στην ομάδα των τριών ενοτήτων: Επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα. Υπηρεσίες διαδικτύου
2. Στην ομάδα των έξι ενοτήτων: Επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Υπηρεσίες διαδικτύου, Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων, Χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων.
Επίσης οι υποψήφιοι μπορούν να πιστοποιηθούν μεμονωμένα σε οποιαδήποτε από τις πιο πάνω ενότητες ή συνδυασμό αυτών.

Το CCE
πιστοποιεί γνώση πληροφορικής και χρήσης χειρισμού Η/Υ επαγγελματικού επιπέδου. Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν να πιστοποιηθούν σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ενότητες ή συνδυασμό αυτών: Επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο οργανισμό θα βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις: Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 63, Τηλ.: 2310-510870. Αθήνα: Κλεισθένους 19 (Ομόνοια), τηλ.: 210-5228532, φαξ: 2310-510871, e-mail: info@acta.edu.gr, website:
www.acta.edu.gr.

Οι άλλοι φορείς
Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), δεκτά στις προσλήψεις γίνονται και τα ακόλουθα πιστοποιητικά γνώσης βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής των εκπαιδευτικών οργανισμών Cambridge, ECDL, Microsoft, London Learning και Key Certτ:
* CIE (Cambridge International Examination) του University of Cambridge (εταιρεία Vellum)
* Start - Core του ECDL (εταιρεία ECDL Ηellas)
* IC3 – MOS της Certiport (Microsoft), (εταιρεία Infotest, πρώην Technoplus)
* BTEC in ICT του London Learning (εταιρεία ICT Hellas).
* Basic ΙT και IT Plus του Key Certτ (εταιρεία Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις).
 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved