ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στον αέρα ο διαγωνισμός της Πυροσβεστικής; (17/6/06)


Αθήνα 17.6.2006, 15:22
Στον αέρα τινάζεται ο εν εξελίξει διαγωνισμός του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόσληψη 540 δοκίμων πυροσβεστών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» που υπογράφει ο δημοσιογράφος Μανώλης Σταυρακάκης.

Αιτία μια απόφαση του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που κηρύσσει παράνομη την ματαίωση ανάλογου διαγωνισμού του 2004 για την κατάταξη 264 πυροσβεστών (έγινε επί υπουργίας Γιώργου Φλωρίδη), λίγο πριν από την έκδοση των πινάκων επιτυχίας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Φούρλας εξέφρασε αντιρρήσεις για την αντικειμενικότητα του διαγωνισμού και όταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήρθε στην Κυβέρνηση ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης τον ακύρωσε. Ακολούθησαν προσφυγές υποψηφίων στο ΣτΕ και η πρόσφατη απόφαση του τελευταίου (1722/2006) ότι η ακύρωση του διαγωνισμού 2004 δεν ήταν σύννομη.

Έτσι τώρα το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην έκδοση αποτελεσμάτων για το διαγωνισμό 2004 και αν παράλληλα θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις διαδικασίες επιλογής των περίπου 16.000 υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό 2006 και αυτήν την περίοδο περνούν από αθλητικές δοκιμασίες.

Η περίπτωση πάντως έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον γραπτό διαγωνισμό 1988 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού, για τον οποίο το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι έγινε με αντισυνταγματικό τρόπο, υποχρεώνοντας το ΑΣΕΠ να αναμορφώσει τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων και να προσλάβει υπεράριθμους, χωρίς να θίξει τους υποψηφίους που είχαν ήδη πιάσει δουλειά.

Η πιθανότητα το Πυροσβεστικό Σώμα να προχωρήσει σε ανάλογη ρύθμιση, προσλαμβάνοντας παλιούς και νέους, προβάλλει ως η πιο πιθανή. Σε κάθε περίπτωση και καθώς οι διαδικασίες του διαγωνισμού 2006 τρέχουν, θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του μέσα στις επόμενες ημέρες.

Θα βαρύνει άραγε στην κρίση του το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης, χωρίς μάλιστα την πίεση του ΣτΕ, σύστησε ολόκληρο Σώμα Αγροφυλακής για να προσλάβει τους επιτυχόντες του διαγωνισμού 1993, επί πρωθυπουργίας κ. Μητσοτάκη;

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved