ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αλλαγές στην γλωσσομάθεια, νέες καθυστερήσεις στις προσλήψεις (17/6/06)


Αθήνα 17.6.2006, 19:12
Στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα η καλή γνώση ξένης γλώσσας θα αποδεικνύεται στο εξής και με απολυτήριο τίτλο ή πτυχίο σχολείου της αλλοδαπής, δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τριετούς τουλάχιστον φοίτησης.

Προς το παρόν και μέχρι η αρμόδια υπηρεσία πιστοποίησης γλωσσομάθειας του υπουργείου Παιδείας να καθορίσει ποιοι φορείς θα χορηγούν πιστοποιητικά, δεν αλλάζει ο τρόπος απόδειξης της πολύ καλής ή καλής ή μέτριας γνώσης ξένης γλώσσας, επίπεδα που αποδεικνύονται και με κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Γ1, Β2 και Β1 αντίστοιχα.

Τα παραπάνω προβλέπει ένα νέο Προεδρικό διάταγμα (το 116/2006), που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες και δημοσιεύεται στο τεύχος Α’ αρ. 115 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Το ίδιο ΠΔ κάνει εκτενέστερη αναφορά και στα ξένα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν γνώση αγγλικής γλώσσας σε άριστο επίπεδο. Όπως αναφέρεται, στο εξής η γνώση της αγγλικής γλώσσας σε άριστο επίπεδο θα αποδεικνύεται: με πιστοποιητικό Proficiency των πανεπιστημίων Cambridge ή Michigan ή πιστοποιητικά αντίστοιχου επιπέδου άλλων πανεπιστημίων δημόσιου χαρακτήρα, εφόσον τα τελευταία αυτά έχουν τμήμα ή σχολή αγγλικής φιλολογίας ή γλώσσας και είναι πιστοποιημένα ή αναγνωρισμένα από αρμόδιο φορέα της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε άριστο επίπεδο ή συνεργάζονται για τη διενέργεια των εξετάσεων και την έκδοση των πιστοποιητικών αυτών με φορέα που είναι πιστοποιημένος ή αναγνωρισμένος σύμφωνα με τα ανωτέρω. Αν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα, ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται σε τρίτους, οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την αγγλική, από πανεπιστήμια δημόσιου χαρακτήρα είναι αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας σε άριστο επίπεδο. Ως οικεία χώρα νοείται χώρα, στην οποία μητρική ή επίσημη γλώσσα είναι η αγγλική.

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις ενσωματώνονται στο Προσοντολόγιο (ΠΔ 50/2001), το νομοθέτημα που υπο μορφή Προεδρικού Διατάγματος ρυθμίζει τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να καταλάβει θέση στον δημόσιο τομέα (η Proslipsis συμπεριέλαβε ήδη τις αλλαγές αυτές στο κωδικοποιημένο κείμενο του Προσοντολογίου, που δημοσιεύει στην κατηγορία «Νομοθεσία Προσλήψεων»).

Ανάκληση προκηρύξεων ΑΣΕΠ

Οι παραπάνω ρυθμίσεις δεν γνωστοποιήθηκαν εγκαίρως στο ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα το τελευταίο να «μαζέψει» τις προκηρύξεις που είχε αποστείλει στο Εθνικό Τυπογραφείο προς εκτύπωση, προκειμένου να συμπεριλάβει σε αυτές τις νέες ρυθμίσεις.

Ανάμεσα στις προκηρύξεις που ανακλήθηκαν περιλαμβάνονται και οι τρεις που παρουσίασε ήδη η proslipsis και προβλέπουν την πλήρωση 3.165 θέσεων κυρίως σε φορείς της υγείας και της ασφάλισης (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κ.λπ.).

Οι προκηρύξεις αυτές προβλέπεται τώρα να εκδοθούν σε περίπου δέκα ημέρες από σήμερα, με το περιεχόμενό τους να διαφοροποιείται μόνο ως προς το σημείο που αφορά τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις για την γλωσσομάθεια.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved