ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επαναξιολόγηση διοριστέων ΑΣΕΠ!

Αθήνα 12.3.2014, 10:32

Οι διοριστέοι ΑΣΕΠ από 1 Ιανουαρίου 2009 και εντεύθεν θα πρέπει να λάβουν μέρος σε νέα διαδικασία επιλογής προκειμένου να διοριστούν στο δημόσιο τομέα! Στη νέα διαδικασία (προφανώς με σειρά προτεραιότητας) θα υπολογίζονται και προσόντα που αποκτήθηκαν μετά την πρώτη διαδικασία επιλογής τους.

Τα παραπάνω προβλέπει προσθήκη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο, η οποία έχει ως εξής: «Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, οι οποίοι περιλαμβάνονται  σε οριστικούς πίνακες διοριστέων δημοσιευμένους μετά την 1η Ιανουαρίου του 2009, δύνανται να διατεθούν για διορισμό, βάσει νέας προκήρυξης πλήρωσης τακτικών θέσεων, η οποία θα εκδοθεί ειδικά γι αυτούς, εφόσον κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ δεν έχουν διοριστεί με βάση τον πίνακα διοριστέων στον οποίο περιλαμβάνονται».

Το μέτρο είναι πρωτοφανές και μάλλον επιβάλλεται λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει μεσολαβήσει μεταξύ της διαδικασίας πρόσληψης και του διορισμού, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει τα πέντε χρόνια.

Όπως είναι ευνόητο, η νέα διαδικασία επιλογής θα διαμορφώσει και νέα σειρά κατάταξης, ευνοϊκότερη για πολλούς υποψηφίους, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι ο αριθμός τους θα είναι μικρότερος. 

Στη ρύθμιση, πάντως, δεν διευκρινίζεται ποιοί διοριστέοι θα υποχρεωθούν σε νέα αξιολόγηση.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved