ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Σε αυτή τη χώρα τελικά είσαι ό τι δηλώσεις κι ό τι πληρώσεις (24/10/06)


Αθήνα 24.10.2006
Δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη με την γραφειοκρατία και την αναξιοπιστία κρατικών οργανισμών όπως το ΤΕΒΕ και η Επιθεώρηση Εργασίας και κατέληξε να υιοθετήσει το Τσαρούχειο «είσαι ό τι δηλώσεις».

Ο λόγος για το ΑΣΕΠ και τον τρόπο που αναγνωρίζει το είδος της προϋπηρεσίας των υποψηφίων που συμμετέχουν στις διαδικασίες πρόσληψης τακτικού προσωπικού με τον ν. 2190/94, προκειμένου να τους πριμοδοτήσει στη βαθμολόγηση.

Με μια υπεύθυνη δήλωση ο υποψήφιος μπορεί να βεβαιώσει ότι έχει προϋπηρεσία… αστροναύτη κι ας δούλευε ως λατζέρης. Το ΑΣΕΠ θα λάβει την δήλωσή του ως αληθινή ακόμη και αν τα επίσημα στοιχεία του ΤΕΒΕ ή της Επιθεώρησης Εργασίας αποδεικνύουν ότι η μόνη σχέση που έχει ο υποψήφιος με την αστροναυτική είναι ο αστρονομικός αριθμός πινακίων (έτσι αποκαλούνται τα πιάτα στην στρατιωτική ορολογία) που πέρασαν από τα χέρια του.

Πριν καταλήξει στην απόφαση να δέχεται το «ό τι δηλώσεις είσαι» η ανεξάρτητη αρχή εμπιστεύθηκε τους κρατικούς οργανισμούς και τα κιτάπια τους και φυσικά διαψεύστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ασπάζεται την Τσαρούχειο ρήση για να τα βγάλει πέρα. Μέχρι πρότινος με ανάλογη δήλωση αποδείκνυαν οι υποψήφιοι γνώση πληροφορικής λόγω έλλειψης κανονιστικού πλαισίου. Κι όταν αργότερα ήρθαν ΟΕΕΚ και υπουργεία να βάλουν κανόνες (αυτούς που ισχύουν σήμερα) η φάρσα έγινε φαρσοκωμωδία και μάλιστα ευρωβόρα.

Τελικά σε αυτή τη χώρα είσαι ό τι δηλώσεις κι ό τι πληρώσεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved