ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη Κοινωνικών Λειτουργών και Θεατρολόγων

Αθήνα 9.2.2017, 11:40

Εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού και δυσμενούς μεταχείρισης του κλάδου ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών στον δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία προκήρυξης πλήρωσης θέσεων στα διάφορα προγράμματα και δράσεις των ΟΤΑ, διαπιστώνει με εγκύκλιό του προς τους ΟΤΑ, ενόψει και του επικείμενου προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2017, το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα επισημαίνει ότι υφίσταται και κλάδος ΠΕ Θεατρολόγων με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, το υπουργείο αναφέρει: Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 54 του ν. 3918/2011, (ΦΕΚ Α΄351) και ΚΥΑ Υ7α/Γ.Π.οικ.46217/4-5-2012 (ΦΕΚ Β΄1502), το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού ασκείται χωρίς διαχωρισμό μεταξύ αποφοίτων ΠΕ ή ΤΕ και χωρίς οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην αναγνώριση δικαιωμάτων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών πτυχιούχων. Proslipsis.gr

Προς τούτο και για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ υποψηφίων και άρσης αθέμιτου περιορισμού, η κάλυψη των θέσεων Κοινωνικών Λειτουργών θα πρέπει να γίνεται χωρίς διάκριση, τόσο από αποφοίτους τεχνολογικής (Τμήματα ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας) όσο και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας)».

Για τους Θεατρολόγους αναφέρει ότι τα επαγγελματικά δικαιώματά τους έχουν κατοχυρωθεί με το αριθμ. Π.Δ. 125/2000 (ΦΕΚ Α΄111), στο άρθρο 1 παρ. 2 του οποίου αναφέρεται: «Οι εν λόγω πτυχιούχοι μπορούν να διοριστούν ή να προσλαμβάνονται ιδίως: α) Στην εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική..., β) Σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα: όπως Υπουργεία, Νομαρχιακές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις... Ως εκ των ανωτέρω και για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ υποψηφίων, δεν θα πρέπει να εξαιρείται ο κλάδος ΠΕ32 Θεατρολόγων (Πτυχιούχοι των Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και οι πτυχιούχοι του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), κατά την κάλυψη θέσεων Θεατρολόγων με σχετικές προκηρύξεις.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved