ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Λιγότερες συμβάσεις, λιγότερα ψυχοφάρμακα (18/11/06)


Αθήνα 18.11.2006
«Tέλος στις μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο” δήλωσε χθες από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, εγείροντας απορίες.

Ή δεν τον έχουν ενημερώσει για τις δεκάδες χιλιάδες εγκρίσεις προσλήψεων που υπέγραψε ο υπουργός του κ. Προκόπης Παυλόπουλος πριν από τις δημοτικές εκλογές (αλήθεια, πώς ανέχεται αυτό το σύμπτωμα, να εγκρίνονται οι προσλήψεις προεκλογικά για να εκβιάζεται η ψήφος των ψηφοφόρων;) ή απλά επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών. Δεν άκουσε μόλις λίγες εβδομάδες πριν τον κ. Παυλόπουλο να παραδέχεται ότι δεν υπογράφει περισσότερες συμβάσεις από αυτές των περιόδων ΠΑΣΟΚ; Όπερ σημαίνει ότι η σύσταση της νέας στρατιάς συμβασιούχων προχωρεί με κανονικούς ρυθμούς και η παθογένεια του συστήματος διαιωνίζεται, αυξάνοντας τις πιθανότητες «μαζικών προσλήψεων» (βλέπε μονιμοποιήσεων δια της νομοθετικής οδού) στο μέλλον.

Επειδή είμαστε καλόπιστοι, πιστεύουμε ότι με την δήλωσή του αυτή ο κ. Καραμανλής αφενός αναγνωρίζει έμμεσα ότι ήταν λάθος του η προεκλογική υπόσχεση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αφετέρου ότι έχει πλέον τη βούληση να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του. Θα σιγουρευτούμε όταν περιορίσει δραστικά τον αριθμό των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου, συστήνοντας παράλληλα οργανικές θέσεις εκεί όπου υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έτσι θα απαλλάξει πολύ κόσμο από την ταλαιπωρία, τους δικηγόρους – εργατολόγους και τους ψυχιάτρους («έχουμε ναυλώσει κούριερ για να μας μοιράζει τα ψυχοφάρμακα», λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved