ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαγωνισμός υπουργείου Οικονομικών: Άπλετο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.12.2017, 15:18

Αναγνώστες μάς ζητάνε να προσδιορίσουμε τον πιθανό χρόνο διεξαγωγής του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 418 Εφοριακών και 130 τελωνειακών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε μια προσπάθεια να σταθμίσουν τον προσφερόμενο για την προετοιμασία τους χρόνο.

Φυσικά είναι πρόωρο να δοθεί οποιαδήποτε απάντηση σε μια στιγμή που κανένας -ούτε στο ΑΣΕΠ- δεν είναι σε θέση έστω να προβλέψει την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα... καθησυχαστικά δεδομένα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτές δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν από τα τέλη της άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε οι υποψήφιοι έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους για προετοιμασία.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν οργανωτικά θέματα με κυριώτερο τον αριθμό των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, που εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς ο τελευταίος έγινε πριν από 10 ολόκληρα χρόνια. Όσο πιό μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής, τόσο περισσότερος ο φόρτος εργασίας για το ΑΣΕΠ και ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας του διαγωνισμού.

Ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας είναι οι... διαθέσεις του υπουργείου Παιδείας, που ως γνωστόν εμπλέκεται στις εξετάσεις καθώς αυτές θα λάβουν χώρα σε αίθουσες των δημοσίων σχολείων. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά και διαθέσιμα πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Σε κάθε περίπτωση η Proslipsis θα ενημερώσει έγκαιρα τους αναγνώστες της για την ορθή ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων. Να θυμίσουμε ότι στον τελευταίο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών το 2008 ήταν η μόνη, ενάντια σε όλον τον Τύπο και το διαδίκτυο, που επέμεινε στην ορθή ημερομηνία! 

Επιπλέον, η Proslipsis, σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «Μπόνια», θα ξεκινήσει σύντομα την παρουσίαση θεμάτων προετοιμασίας για το διαγωνισμό, τα οποία αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η  εξεταστέα ύλη διαφοροποιείται σε σχέση με τους προηγούμενους διαγωνισμούς, ιδίως ως προς την εισαγωγή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Σύσταση 1.800 θέσεων
Κι ενώ ο διαγωνισμός των 548 θέσεων της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι οι ανάγκες του σε προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες και μάλιστα ανελαστικές, καθώς το κουαρτέτο πιέζει αφόρητα για την υλοποίηση των στόχων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν να κάνουν με την οικονομική αφαίμαξη των... ιθαγενών. Σε αυτό συνηγορεί και η πρόσφατη απόφασή του για την σύσταση 1.800 νέων θέσεων εργασίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, και ειδικότερα: 562 ΠΕ Εφοριακών, 396 ΠΕ Τελωνειακών, 15 ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, 70 ΠΕ Οικονομικών Επιθεωρητών, 350 ΠΕ Πληροφορικής, 20 ΠΕ Δημοσιονομικών, 14 ΠΕ Χημικών, 10 ΠΕ Μηχανικών, 102 ΤΕ Εφοριακών, 62 ΤΕ Τελωνειακών, 100 ΤΕ Πληροφορικής, 10 ΤΕ Δημοσιονομικών, 57 ΔΕ Τελωνειακών, 3 ΔΕ Τεχνικών, 8 ΥΕ Επιμελητών, 3 ΥΕ Εργαστών, 18 ΥΕ Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν οι παραπάνω θέσεις ή μέρος αυτών θα καλυφθούν με προσωπικό και αν αυτό θα γίνει μέσω γραπτού διαγωνισμού ή από δημοσίους υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας.

Πάντως, στη σχετική απόφαση του υπουργείου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β' αρ. 4373/2017), αναφέρεται ρητά ότι πρόκειται για οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες μάλιστα προστίθενται και προσαυξάνουν το σύνολο των υφιστάμενων οργανικών θέσεων της ΑΑΔΕ, καθώς και των οργανικών θέσεων ανά κλάδο και κατηγορία αυτής.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved