ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Άλλες 192 μονιμοποιήσεις στο Δήμο Αθηναίων μέσω δικαστηρίων

Proslipsis.gr | Αθήνα 20.4.2017, 15:43

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στην Proslipsis.gr, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων δεν κάνουν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και τα δικαστήρια! Κι αν οι πρώτες είναι μετρήσιμες (για παράδειγμα, ξέρουμε ότι με τα δύο προεδρικά διατάγματα Παυλόπουλου έγιναν περίπου 40.000), για τις δεύτερες ουκ έστιν αριθμός! 

Το συνταρακτικό είναι ότι από το 1995 που λειτουργεί το ΑΣΕΠ και εφαρμόζεται στην πράξη ο νόμος 2190|94, περισσότεροι είναι αυτοί που κατέλαβαν μόνιμες θέσεις στο δημόσιο τομέα μέσω μονιμοποιήσεων, παρά μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής! Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, συνήθως με τη συναίνεση των κομμάτων, τραυμάτισαν θανάσιμα το πολλά υποσχόμενο επίσημο σύστημα προσλήψεων της χώρας (κατά τα άλλα, κόμματα και Τύπος φωνασκούν υποκριτικά για δυο - τρεις περιπτώσεις μετακλητών υπαλλήλων).

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται μία ακόμη απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για μονιμοποιήσεις στο Δήμο Αθηναίων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β' αρ. 1350|2018), με την οποία εγκρίνεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την δημιουργία 192 προσωποπαγών θέσεων (καταργούνται όταν φεύγει ο εργαζόμενος), προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτές συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν μέσω δικαστηρίων.

Ίσως πολλοί φανταστούν ότι οι μονιμοποιήσεις αυτές αφορούν προσωπικό καθαριότητας ή γενικότερα προσωπικό μειωμένων ειδικών προσόντων. Λανθάνουν, αφού πρόκειται κυρίως για διοικητικούς υπαλλήλους, ακόμη και για γιατρούς.

Σημειώνουμε ότι η πρόσληψη των συμβασιούχων δεν γίνεται πάντα με κανόνες διαφάνειας. Στο πρόσφατο παρελθόν στην Proslipsis είχαμε αναρωτηθεί: «πώς γίνεται να εκδίδει συχνά προκηρύξεις για πρόσληψη εποχικού προσωπικού ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, για παράδειγμα, και σχεδόν ποτέ ο Δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος της χώρας». Την απορία μάς την έλυσε λίγο αργότερα ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, που έκανε λόγο για αδιαφάνεια στις προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου και έργου του Δήμου Αθηναίων, απ' όπου προέρχεται το προσωπικό που μονιμοποιείται μέσω δικαστηρίων. 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved