ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Η προσωπική συνέντευξη και πάλι

Proslipsis.gr | Αθήνα 26.4.2017, 21:53

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
«Η προσωπική συνέντευξη έχει αμαρτωλό παρελθόν», ισχυρίσθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

Εμείς ξέρουμε ότι η προσωπική συνέντευξη απλά δεν έχει κανένα παρελθόν επειδή δεν εφαρμόσθηκε ποτέ στην πράξη, παρότι ισχύει ακόμα η σχετική διάταξη νόμου του Προκόπη Παυλόπουλου. Και δεν εφαρμόσθηκε όχι λόγω των γενικευμένων λαϊκιστικών και αναχρονιστικών αντιδράσεων, αλλά λόγω κόστους και επειδή λίγο αργότερα οι προσλήψεις απλά «πάγωσαν». Μόνο η Proslipsis τάχθηκε τότε το 2005 ξεκάθαρα υπέρ της, αφενός επειδή αναγνώριζε την αναγκαιότητά της και αφετέρου επειδή θεωρούσε εγγύηση το γεγονός ότι θα τη διενεργούσε το ΑΣΕΠ. 

Για να καταλάβει, όμως, κανείς το μέγεθος της ανοησίας και των πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων εκείνης της σκοτεινής περιόδου, θα πρέπει να γνωρίζει ότι προσωπική συνέντευξη εφαρμόζει το ΑΣΕΠ από συστάσεώς του μέχρι σήμερα, για τις λίγες θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, σύμφωνα με το άρθρο 19 του νόμου 2190|94, με απόλυτη επιτυχία και χωρίς κανένα παρατράγουδο. Θυμίζουμε ότι ο τότε πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γιώργος Βέης, αλλά και η πλειονότητα του Διοικητικού Συβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής, ήταν υπέρ της γενικευμένης εφαρμογής της προσωπικής συνέντευξης, ιδίως για τις θέσεις ευθύνης.

Αλλά ποιός τελικά είναι αυτός που δεν είναι υπέρ της προσωπικής συνέντευξης; Ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου την εφαρμόζει κατά την επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και αλλού και όλοι μας στην καθημερινότητά μας, ακόμη και για την επιλογή οικιακής βοηθού.-------------------------------------
Αναγνώστη... 

... εδώ και 14 χρόνια η Proslipsis.gr σου προσφέρει πολύτιμο, πρωτογενές υλικό εντελώς δωρεάν. Τα τελευταία, όμως, χρόνια τα έσοδα από τη διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης έχουν πέσει δραματικά, κυρίως λόγω της κυριαρχίας μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών, των οποίων η επιθετική και ασύδοτη συμπεριφορά δημιουργεί ολιγοπωλιακές καταστάσεις, εγείροντας μάλιστα θέματα ανεξαρτησίας του Τύπου και λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας. Ήδη πολλές εφημερίδες για να επιβιώσουν προχωρούν στη δημιουργία διαδικτυακού paywall, γίνονται δηλαδή συνδρομητικές.
Η Proslipsis.gr, συνεπής στον προσανατολισμό της για έναν καλύτερο και πιο δημοκρατικό κόσμο και με συναίσθηση της ιδιαιτερότητας του τομέα που υπηρετεί, επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες. Στην προσπάθειά της για επιβίωση και ανάπτυξη, ακόμη κι ένα ευρώ μετράει.
Σου ζητάμε να γίνεις αρωγός αυτής της προσπάθειας, να κρατήσεις το ποιοτικό διαδίκτυο «ανοικτό»…

Δες πώς εδώ.

Proslipsis.gr

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved