ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αύξηση προσλήψεων, πρόοδος στην διαδικασία επιλογής στελεχών

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.5.2017, 19:16

Οι προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα θα αυξηθούν τα προσεχή χρόνια, τουλάχιστον σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία, καθώς οι θεσμοί, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έκαναν αποδεκτή πρόταση της ελληνικής πλευράς για επαναφορά του κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση για το έτος 2019.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, η διαδικασία της τέταρτης αξιολόγησης για τη Δημόσια Διοίκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι θεσμοί αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί το παραπάνω υπουργείο.

Αναφορικά με την επιλογή επιτελικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση, καταγράφηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, ενώ συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης και για τις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων, ενώ επισημάνθηκε το απολύτως αντικειμενικό, αδιάβλητο και αξιοκρατικό της διαδικασίας. Μάλιστα εκτενής ήταν η συζήτηση γύρω από την προσπάθεια απαξίωσης της διαδικασίας επιλογής των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων, μέσω σχετικών δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η από κοινού εκπόνηση μελέτης από ειδικούς εμπειρογνώμονες, προκειμένου να αναλυθούν τεχνικά σημεία της διαδικασίας και να διασφαλιστεί στον απόλυτο βαθμό η επιτυχής ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η δημιουργία ενός σύγχρονου, νομοθετικού πλαισίου για τις Ανεξάρτητες Αρχές, στη βάση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Τέλος, επισημάνθηκε η σημαντική εξέλιξη στο πεδίο της κωδικοποίησης της νομοθεσίας με τη δημιουργία της Εθνικής Πύλης για την κωδικοποίηση και ενιαίων προτύπων σε όλα τα στάδια της νομοθετικής διαδικασίας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και οδεύοντας προς την οριστική έξοδο από την επιτροπεία, η Κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Βασική παράμετρος αυτού αποτελεί ένα συνεκτικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δημόσιου τομέα.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved