ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΟΕ: Εκτός εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί διετών σπουδών

Proslipsis.gr | Αθήνα 15.5.2019, 18:41

Την έντονη οργή και διαμαρτυρία της για την  εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών και σχεδιασμών σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του πρόσφατου ν. 4589/2019 αναφορικά με τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδος (ΔΟΕ).

Σήμερα η ΔΟΕ εστιάζει στον αποκλεισμό, όπως ισχυρίζεται, από την νέα διαδικασία διορισμών στα δημόσια σχολεία των εκπαιδευτικών διετούς φοίτησης της Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή της Σχολής Νηπιαγωγών χωρίς εξομοίωση σπουδών.

«Συνάδελφοί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έπειτα από αρκετά χρόνια προσφοράς στο Δημόσιο Σχολείο και συμμετοχές σε διαγωνισμούς του Α.ΣΕΠ στους οποίους, κάποιοι, ήταν επιτυχόντες αλλά όχι διοριστέοι,  οδηγούνται εκτός εκπαίδευσης με την αιτιολογία ότι είναι κάτοχοι πτυχίου διετούς σχολής (Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή Σχολής Νηπιαγωγών) δίχως να έχουν προχωρήσει σε «εξομοίωση» των πτυχίων τους με αυτά των Παιδαγωγικών Τμημάτων (κάτι το οποίο δεν υπήρξε προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και για την ένταξή τους στους πίνακες των αναπληρωτών μέχρι σήμερα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί εξΆ αυτών είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εξομοίωσης αλλά δεν είχαν γίνει δεκτοί). Με τον τρόπο αυτό οδηγούνται στην ανεργία έπειτα από χρόνια προσφοράς ως αναπληρωτές - αναπληρώτριες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία «απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα, με τα χρονικά περιθώρια να είναι ιδιαίτερα στενά, σε ρύθμιση ώστε κανένας/καμιά απόφοιτος σχολής Νηπιαγωγών ή Παιδαγωγικής Ακαδημίας που είναι, μέχρι σήμερα, εγγεγραμμένος/η στους πίνακες προϋπηρεσίας να μη μείνει άνεργος, εκτός εκπαίδευσης εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει κάνει «εξομοίωση» του πτυχίου του».


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved