ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΟΕ: «Εκλογική στόχευση» η εξαγγελία για διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία

Proslipsis.gr | Αθήνα 7.6.2019, 14:36

«Εκλογική στόχευση» αποτελεί κατά τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) η πρόσφατη εξαγγελία της Κυβέρνησης για τον διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.

«Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει τονίσει επανειλημμένα ότι απαιτεί τον άμεσο διορισμό όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ. «ΜΆ αυτό το αίτημα έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει, τον αγώνα ενάντια στο σύστημα διορισμών που αποφάσισε η κυβέρνηση και με αυτή την επιδίωξη (καθώς και της εξίσωσης δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών) κατέθεσε και υποστήριξε την αναφορά της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εγκριτική απόφαση θα μπορούσε να μην εκληφθεί ως προεκλογικού χαρακτήρα αν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος πριν τις εκλογές ώστε να γίνει και η προκήρυξη, αφού από μόνη της δεν αρκεί για να πραγματοποιηθούν διορισμοί. Επίσης δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι ακόμα και οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν κατανεμηθεί ανά κατηγορία και η όλη διαδικασία κινείται σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί το ζήτημα της πραγματοποίησης των διορισμών των μόνιμων εκπαιδευτικών εξαιρετικής σημασίας για να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικών εξαγγελιών. Ιδιαίτερα μπροστά τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέας κυβέρνησης τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση αναλύοντας τον σχεδιασμό τους με λεπτομέρεια κι όχι με μισόλογα, υπεκφυγές και υποσχέσεις. Τη θέση τους αυτή θα απαιτήσουμε να μας παρουσιάσουν στη σειρά συναντήσεων που θα ζητήσουμε να έχουμε τα αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Αποκλεισμοί
Με δεύτερη ανακοίνωσή της η ΔΟΕ εκφράζει την έντονη οργή και διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών τόσο από τη διαδικασία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, όσο και από την πρόσληψή τους (στη συνέχεια) σε θέσεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, με βάση τους αναμορφωμένους πίνακες, με την αιτιολογία ότι είναι κάτοχοι πτυχίου διετούς σχολής (Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή Σχολής Νηπιαγωγών) δίχως να έχουν προχωρήσει σε «εξομοίωση» των πτυχίων τους με αυτά των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

«Θυμίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι οι συνάδελφοί μας προσφέρουν επί σειρά ετών στο Δημόσιο Σχολείο, έχουν συμμετοχές σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ στους οποίους, κάποιοι, ήταν επιτυχόντες και οδηγούνται  εκτός εκπαίδευσης, στην ανεργία, γιατί δεν διαθέτουν κάτι το οποίο δεν υπήρξε προϋπόθεση ούτε για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αλλά ούτε και για την ένταξή τους στους πίνακες των αναπληρωτών μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Είναι, επίσης, αναμφισβήτητο ότι πολλοί απΆ αυτούς είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εξομοίωσης αλλά δεν είχαν γίνει δεκτοί.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε επανειλημμένα όλα τα παραπάνω σε επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, δίχως να βρει την ανταπόκριση που θα έπρεπε.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να αντιληφθεί, έστω και τώρα, ότι δεν επιτρέπεται, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, οι πολίτες να αιφνιδιάζονται από κυβερνητικές αποφάσεις. Δεν επιτρέπεται να ανατρέπεται η ζωή ανθρώπων με προσφορά στην εκπαίδευση και να μετατρέπονται από τη μια στιγμή στην άλλη σε ανέργους με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση ώστε κανένας/καμιά απόφοιτος σχολής Νηπιαγωγών ή Παιδαγωγικής Ακαδημίας που είναι, μέχρι σήμερα, εγγεγραμμένος/η στους πίνακες προϋπηρεσίας να μη μείνει άνεργος, εκτός εκπαίδευσης εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εξομοίωσης του πτυχίου του. Αποτελεί ευθύνη της το να τους δοθεί άμεσα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για διορισμό καθώς και η άρση του κωλύματος της έλλειψης πτυχίου εξομοίωσης με τον ορισμό μεταβατικής περιόδου μέσα στην οποία θα ληφθεί μέριμνα ώστε να παρακολουθήσουν και αυτοί οι συνάδελφοι τα σχετικά προγράμματα».


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved