ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πώς προσλαμβάνονται εμπειρογνώμονες στο υπουργείο Εξωτερικών

Proslipsis.gr | Αθήνα 23.02.2022, 18:31

Ο τρόπος εισαγωγής υποψηφίων στον εισαγωγικό βαθμό του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εξωτερικών, καθορίζεται με το Προεδρικό Διάταγμα 10|2022.

Σύμφωνα με το ΠΔ, ο διαγωνισμός προκηρύσσεται είκοσι τουλάχιστον ημέρες μετά τη δημοσίευση περίληψης της σχετικής προκήρυξης σε δύο ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες της πρωτεύουσας και στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η προκήρυξη ορίζει την ημέρα και την ώρα έναρξης του διαγωνισμού, τον τόπο διεξαγωγής του, την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και τον αριθμό των υποψηφίων που διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις στον εισαγωγικό βαθμό, μετά την επιτυχία τους στον διαγωνισμό. Εάν, για τεχνικούς λόγους, αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, η Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών ορίζει άλλον τόπο που γνωστοποιείται έγκαιρα στους υποψηφίους.

Ο διαγωνισμός διενεργείται σε συνεχείς ημέρες χωρίς να εξαιρούνται οι Κυριακές ή οι επίσημες ημέρες αργίας, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων.

Εάν δεν είναι δυνατή, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη του διαγωνισμού την ημέρα που ορίσθηκε, ορίζεται
από τον Υπουργό νέα ημέρα έναρξής του, μεταγενέστερη της αρχικής ορισθείσας. Η αναβολή αυτή δεν δίνει
το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό σε άλλους υποψηφίους εκτός από αυτούς που έγιναν ήδη δεκτοί.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτούνται, εκτός των γενικών προσόντων του άρθρου 319 του ν. 4781/2021: α) πτυχίο Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο
Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής, που απαιτείται από την ειδίκευση, με πενταετή τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία στον τομέα ειδίκευσής τους, ή κατοχή διδακτορικού διπλώματος με τριετή επαγγελματική εμπειρία στην προκηρυσσόμενη θέση και
β) άριστη γνώση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση άλλης γλώσσας εφόσον απαιτείται από την ειδίκευση.

Η εξέταση των υποψηφίων αποτελείται από γραπτή και προφορική δοκιμασία:
α. Γραπτή δοκιμασία: Οι υποψήφιοι καλούνται να αναπτύξουν ένα κείμενο με θέμα σχετικό με την ειδικότητα της προκηρυσσόμενης θέσης. Για τη δοκιμασία αυτή παραχωρείται στους υποψήφιους χρόνος τριών (3) ωρών.
β. Προφορική δοκιμασία: Οι υποψήφιοι κρίνονται επί του ειδικού φακέλου της προκηρυσσόμενης θέσης, όπου
ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής θέτουν κατά την κρίση τους ερωτήσεις συναφείς με το θεματικό αντικείμενο της θέσης. Κατά την προφορική δοκιμασία, η Επιτροπή αξιολογεί επίσης την αναλυτική, συνθετική
και κριτική ικανότητα των υποψηφίων, τις γνώσεις και την εμπειρία τους και εκτιμά την δυνατότητα τους να
ανταποκρίνονται στην άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης.

Το ΠΔ δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 799|2022.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved