ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ για το έτος 2021
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 01.02.2023, 18:09

Την ετήσια έκθεσή του για το έτος 2021 έδωσε στην δημοσιότητα το ΑΣΕΠ (παρακάτω στο συνημμένο αρχείο).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, στην Έκθεση παρουσιάζονται οι αρμοδιότητες και η αποστολή του ΑΣΕΠ καθώς και η πολύπλευρη δράση της, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής για διορισμό ή πρόσληψη, την ειδική διαδικασία κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αξιολόγηση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και τις ενέργειες για την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών.

Προλογίζοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου τονίζει: «Σήμερα το ΑΣΕΠ είναι αντιμέτωπο με μια διπλή πρόκληση: αφΆ ενός την επιλογή διοριστέων με κριτήρια που δεν θα είναι μόνο τυπικά (όπως συνήθως γινόταν μέχρι τώρα) και αφΆ ετέρου την επιτάχυνση διεκπεραίωσης των διαδικασιών προσλήψεων. Το εγχείρημα της επιμέρους υλοποίησης κάθε μιας από τις ως άνω προκλήσεις είναι δύσκολο, η δε ταυτόχρονη επιδίωξη και των δύο προκλήσεων, το καθιστά δυσκολότερο. Τα προσωρινά στοιχεία του έτους 2022 όσον αφορά την ταχύτητα έκδοσης των αποτελεσμάτων είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η ορθότητα της επιλογής του εμπλουτισμού των κριτηρίων επιλογής ελπίζω ότι θα επαληθευθεί με την ολοκλήρωση του γραπτού διαγωνισμού του 2023».

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιανουαρίου 2023 η Ετήσια Έκθεση 2021 παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ Αθανάσιο Παπαϊωάννου και τον Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ Ελευθέριο Μακρυλάκη.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ παρουσίαζε την ετήσια Έκθεση και στους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν την ευχέρεια να θέτουν τα ερωτήματά τους γύρω από το έργο της ανεξάρτητης αρχής. Επίσης, η Έκθεση περιείχε συμπεράσματα και προτάσεις, τα οποία εκλείπουν από την παρούσα.

Νομική Βιβλιοθήκη
Το ΑΣΕΠ απέκτησε τελευταία βιβλιοθήκη με 1.120 τίτλους νομικών βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, συγγραμάτων και μελετών στη συντριπτική τους πλειοψηφία νομικού περιεχομένου, ταξινομημένων σε 31 κατηγορίες, που αφορούν το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο και καλύπτουν μια μακρά περίοδο ετών από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως τα νεότερα χρόνια. 

Το σύνολο των τίτλων της Βιβλιοθήκης είναι δωρεά του τέως, πρώτου Προέδρου του ΑΣΕΠ Μιχαήλ Μενελάου Παπαδάκι, ο οποίος επιμελήθηκε προσωπικά την ταξινόμησή τους.

* Επισυνάπτεται η Έκθεση.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Ετήσια Έκθεση ΑΣΕΠ για το 2021 01022023.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved