ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Καμιά απόφαση για την ανανέωση των πιστοποιητικών πληροφορικής (10/10/07)


Αθήνα 10.10.2007, 20:05
Καμιά απόφαση για την ανανέωση ή μη των πιστοποιητικών πληροφορικής που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2007 δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), γεγονός που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται προς το παρόν να προβούν σε ενέργειες ανανέωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι o Οργανισμός προσανατολίζεται να δώσει παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών αυτών, όσων δηλαδή εκδόθηκαν έως και το 2005 και λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2007. Η αδικαιολόγητα καθυστερημένη απόφαση αναμένεται να ληφθεί σύντομα, μόλις συσταθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Ιδιαίτερη επιμονή στο θέμα της ανανέωσης των πιστοποιητικών πληροφορικής δείχνει η εταιρεία ECDL Ηellas, η μοναδική ECDL στον κόσμο που υιοθετεί και προωθεί την «φάμπρικα» της ανανέωσης των πιστοποιητικών. Μάλιστα πρόσφατα εξέδωσε και σχετικό πιστοποιητικό, το ECDL update, που κοστίζει στους πολίτες 75 ευρώ.

Αντίθετα, οι άλλοι πέντε φορείς πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στο χώρο είναι ριζικά αντίθετοι με την ανανέωση και μάλιστα ένας από αυτούς -η εταιρεία Vellum, που εκπροσωπεί τα πιστοποιητικά του Cambridge-, την έχει χαρακτηρίσει «βαλκανικού τύπου» και υπόσχεται να παρέχει δωρεάν την υπηρεσία σε περίπτωση που τα συναρμόδια υπουργεία και ο ΟΕΕΚ εφαρμόσουν τη διάταξη της σχετικής υπουργικής απόφασης, που προβλέπει ανανέωση των πιστοποιητικών κάθε τρία χρόνια, επιφυλάσσοντας για την χώρα μας μία ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved