ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τι αλλάζει στις προσλήψεις της Πυροσβεστικής (11/12/07)
 


Αθήνα 11.12.2007, 22:05
Αλλαγές θα περιέχει η μελλοντική προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σώματος (όποτε αυτή εκδοθεί) για την πρόσληψη δοκίμων πυροσβεστών, καθώς σήμερα εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα που επιφέρει νέες ρυθμίσεις (το 236/2007 - ΦΕΚ Α’ αρ. 275/10 Δεκεμβρίου 2007).

Οι κυριώτερες αλλαγές αφορούν το όριο ηλικίας, τα ποσοστά των θέσεων που καταλαμβάνουν οι διάφορες ομάδες (δημιουργούνται τρεις επιπλέον κατηγορίες), τις προσαυξήσεις στη βαθμολογία και τα αγωνίσματα.

Ειδικά για την ηλικία, προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 30ο έτος, την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης του διαγωνισμού, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:
α) Για όσους είναι εθελοντές πυροσβέστες, σύμφωνα με το ν. 1951/1991 (Α΄ 84), κατά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού, το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται όσο και η προϋπηρεσία τους ως εθελοντές, όχι όμως πέραν του τριακοστού (30) έτους, για όσους έχουν απολυτήριο τίτλο σπουδών Λυκείου και του τριακοστού δευτέρου (32) για τους πτυχιούχους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για να υπολογισθεί η εν λόγω προϋπηρεσία, προκειμένου να αυξηθεί το ανώτατο όριο ηλικίας, απαιτείται να είναι συνεχής και να αφορά πλήρες έτος.
β) Για τους υποψήφιους για κάλυψη θέσεων της Κατηγορίας «Β», το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται τόσα έτη όσα και τα έτη προϋπηρεσίας, ως οδηγού επαγγελματικών αυτοκινήτων, για τα οποία απαιτείται τουλάχιστον δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας και άνω, όχι όμως πέραν του τριακοστού (30) έτους. Για να υπολογισθεί η εν λόγω προϋπηρεσία, προκειμένου να αυξηθεί το ανώτατο όριο ηλικίας απαιτείται να είναι συνεχής και να αφορά πλήρες έτος.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το βασικό προεδρικό διάταγμα 19/2006 "Κανονισμός κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα των Δοκίμων Πυροσβεστών και άλλες διατάξεις", στο οποίο ενσωματώνονται οι   ρυθμίσεις του νέου π.δ. 236/2007.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Τα προεδρικά διατάγματα (αρχείο pdf 190 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved