ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προσλήψεις: Σε ισχύ τα νέα χρονικά όρια μοριοδότησης της εμπειρίας των συμβασιούχων (24/1/08)


Αθήνα 24.1.2008, 112:02
Μια σημαντική ρύθμιση που αφορά όσους έχουν προϋπηρεσία στο δημόσιο τομέα (συμβασιούχους έργου και σπανίως ορισμένου χρόνου), θα ενσωματώνονται οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού που θα εκδίδονται από δω και πέρα.

Συγκεκριμένα, στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ που θα εκδίδονται από το Εθνικό Τυπογραφείο και θα αναγράφουν ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της 23ης Δεκεμβρίου 2007, θα λαμβάνεται υπόψη και θα προσαυξάνει κατά 50% τις μονάδες των υποψηφίων εμπειρία άνω των 24 μηνών που αποκτήθηκε στο δημόσιο τομέα από 1 Ιανουαρίου 1990 και μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης. Για παράδειγμα, αν ένας συμβασιούχος εργάστηκε για περισσότερους από 24 μήνες στο δημόσιο τομέα το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 1990 και εντεύθεν και συμμετάσχει σε κάποια διαδικασία πρόσληψης τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ (σειρά προτεραιότητας) οι μονάδες που θα λάβει για την εμπειρία αυτή θα προσαυξηθούν κατά 50% (π.χ. οι 300 μονάδες θα γίνουν 450). Το μέτρο αυτό, που προβλέπεται από τον ν. 3623/2007, θα ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Υπενθυμίζεται ότι στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ που εκδόθηκαν πριν από τις 23 Δεκεμβρίου 2007 (μεταξύ αυτών και οι δύο μεγάλες για 1.100 διοικητικούς και 607 στην Αγροτική Τράπεζα, που είναι σε εξέλιξη) ανάλογη εμπειρία λαμβάνονταν υπόψη εφόσον είχε αποκτηθεί έως τις 23 Φεβρουαρίου 2005.

Η παραπάνω ρύθμιση ευεργετεί κυρίως τους συμβασιούχους έργου του δημόσιου τομέα, καθώς τους πριμοδοτεί με σημαντικό αριθμό μονάδων στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και ν. 2190/94, δίνοντάς τους σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων τους. Σε αυτή εντάσσονται και οι εργαζόμενοι των Stage ΟΑΕΔ, ενώ δεν αφορά καθόλου τους συμβασιούχους των ΚΕΠ, για τους οποίους δεν τίθενται χρονικά όρια και η προσαύξηση της εμπειρίας είναι 55%. Αντίθετα, δεν ισχύει για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (οκταμηνίτες), παρότι είναι οι μόνοι που προσλαμβάνονται με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ (άρθρο 21 του ν. 2190/94)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved