ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τεστ ΑΣΕΠ: Μην το… σνομπάρετε (6/2/08)


Αθήνα 6.2.2008, 17:48
Όσοι προσανατολίζονται επαγγελματικά προς το δημόσιο τομέα θα πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά αυτή την υπόθεση του τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων, που οργανώνει για πρώτη φορά το ΑΣΕΠ, και να αναλογιστούν το τίμημα που θα πληρώσουν αν δεν λάβουν μέρος στις σχετικές εξετάσεις.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η συμμετοχή ή μη στο τεστ συνεπάγεται αντίστοιχα πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στις προσλήψεις με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας. Και με τη διαδικασία αυτή καλύπτεται η συντριπτική πλειονότητα των θέσεων τακτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα που περνάνε μέσα από το ΑΣΕΠ.

Αν σκεφθεί κανείς ότι η πρόσληψη στο δημόσιο τομέα «παίζεται» μεταξύ 500 και 2.000 μονάδων (ανάλογα με τη θέση, την υπηρεσία και την περιοχή), οι 300 μονάδες που μπορεί να πάρει κάποιος συμμετέχοντας στο τεστ είναι… πολύ πλούσια σοδειά, που αδιαμφιβήτητα του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των συνυποψηφίων του που δεν θα μπουν στον κόπο να το περάσουν. Πλεονέκτημα που γίνεται μεγαλύτερο, όσο λιγότερες είναι οι μονάδες που απαιτούνται για την πρόσληψη.

Υπενθυμίζεται ότι το τεστ αφορά τις θέσεις τακτικού προσωπικού του δημόσιου τομέα των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης, που καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας (άρθρο 18 του ν. 2190/94).

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή μέσω ΕΛΤΑ στο ΑΣΕΠ, μέχρι 18 Φεβρουαρίου 2008. Μέχρι στιγμής ηλεκτρονικά έχουν υποβληθεί περίπου 20.000 αιτήσεις.

Το ΑΣΕΠ ευελπισθεί ότι θα είναι σε θέση να διεξάγει τις εξετάσεις την άνοιξη. Αν δεν τα καταφέρει αυτές θα μεταφερθούν στο φθινόπωρο, καθώς στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιούνται οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και δεν θα είναι εφικτή η εκχώρηση σχολικών αιθουσών για την πραγματοποίηση του τεστ.

Όσον αφορά τη συχνότητα διεξαγωγής του τεστ, το ΑΣΕΠ δεν έχει αποφασίσει σχετικά, ωστόσο ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Βέης έχει εκφράσει την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται τον Νοέμβριο κάθε έτους και οι πίνακες της βαθμολόγησης να έχουν διάρκεια πέντε χρόνια.

Πολλοί αναγνώστες απευθύνουν στην Proslipsis ερωτήσεις για το εάν θα πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα προετοιμασίας στα φροντιστήρια ή να προσφύγουν στα σχετικά βοηθήματα, που τελευταία ξεφυτρώνουν… σαν τα μανιτάρια. Πάγια θέση της εφημερίδας στο θέμα αυτό είναι ότι ο καθένας διαλέγει το δρόμο που του ταιριάζει. Με δεδομένο όμως ότι το τεστ εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δεν διαθέτουμε δείγμα γραφής, το μόνο που μπορούμε να συστήσουμε είναι: προσοχή στα κακοτόπια.

Περισσότερες πληροφορίες για το τεστ, καθώς και το έντυπο της αίτησης, θα βρείτε στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ www.asep.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved