ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Πελαγωμενο" ΑΣΕΠ, «παγωμένες» προσλήψεις και αποτελέσματα


Αθήνα 4.3.2005
Πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων και
«πάγωμα» των προσλήψεων μέσω του ν. 2190/94, χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο την λειτουργία του ΑΣΕΠ.

Είναι η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια της ιστορίας της που η ανεξάρτητη αρχή δείχνει «να τα έχει χαμένα». Ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών πήγε ουσιαστικά ένα χρόνο πίσω, ακόμα δεν έχουν βγει οριστικά αποτελέσματα για προκηρύξεις του 2003 (!), καμία νέα προκήρυξη δεν εκδόθηκε εντός του 2005, το μηχανογραφικό σύστημα έχει πάθει μπλάκ άουτ, η ενσωμάτωση παλαιών και νέων νομοθετικών ρυθμίσεων γίνεται με αργούς ρυθμούς και γενικά όλα δείχνουν ένα ΑΣΕΠ αμήχανο, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο του.

Η εξήγηση που δίνουν ανώτεροι παράγοντες της ανεξάρτητης αρχής είναι μία: το υπεβολικό βαρος που της «φόρτωσαν» οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για συμβασιούχους, μερικώς αποσχολούμενους, κυλιόμενους πίνακες επιλαχόντων, προσωπική συνέντευξη, πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ, αναθεώρηση πινάκων παλαιών διαγωνισμών και άλλες παρεμβάσεις μικρότερης εμβέλειας. Όλα αυτά, εξηγούν, προϋποθέτουν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό ή επανασχεδιασμό προκηρύξεων, εντύπων, οδηγιών, την έκδοση ερμηνευτικών και άλλων αποφάσεων και μια σειρά άλλων ενεργειών, μερικές από τις οποίες αποδεικνύονται εξαιρετικά περίπλοκες λόγω και της εμπλοκής τρίτων. Και αναφέρουν χαρακτηριστικά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την απροθυμία των φορέων να εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις.

Με τις παραπάνω απόψεις δείχνουν να συμφωνούν και ανώτατοι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι πιστεύουν ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σύντομα με την στελέχωσή του με επιπλέον προσωπικό. Οι ίδιοι εξηγούν ότι «οι νομοθετικές ρυθμίσεις ήταν αναγκαίες, καθώς οι περισσότερες από αυτές έγιναν κάτω από την πίεση κοινωνικών αναγκών».

Όσο εύλογες και αν φαίνονται οι παραπάνω αιτιάσεις, πολύ φοβούμαστε ότι δεν δίνουν απάντηση στους ανέργους που κρίθηκαν επιτυχόντες εδώ και δύο χρόνια και ακόμα δεν έχουν πιάσει δουλειά.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved