ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δημοσιεύθηκε το π.δ. για την πιστοποίηση γνώσεων Η/Υ
 


Αθήνα 19/3/2005
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τα σχετικά με την πιστοποίηση της γνώσης πληροφορικής για είσοδο στο Δημόσιο.

Το π.δ. πέρασε «αλώβητο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το τελικό του κείμενο δεν διαφοροποιείται από αυτό που παρουσίασε παλαιότερα καταποκλειστικότητα η «Ρ» και το οποίο, συνοπτικά, ρυθμίζει τον τρόπο που θα πιστοποιείται η γνώση Η/Υ προκειμένου να προσληφθεί κάποιος στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ προβλέπει και την αποδοχή ορισμένων πτυχίων εσωτερικού και εξωτερικού για πρόσληψη στο Δημόσιο.

Πρόκειται για το π.δ. 44/2005 που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Βαρ.163/2005 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Επισημαίνεται ότι μέχρι ο ΟΕΕΚ να διαμορφώσει το σχετικό πλαίσιο, δεκτά στις διαδικασίες πρόσληψης γίνονται και πιστοποιητικά πληροφορικής διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων, που αποκτήθηκαν έπειτα από παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων "Κοινωνία της Πληροφοριας" και "Επαγγελματική Κατάρτιση και Εκπαίδευση"  (δείτε στο αρχείο σχετικό υπόδειγμα του Πανεπιστημίου του Cambridge). 

* Δείτε το προηγούμενο δημοσίευμα της
«Ρ».

 

 

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Υπόδειγμα πιστοποιητικού πληροφορικής του Cambridge
Το τελικό κείμενο του π.δ. 40/2005

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved